16 heinäkuuta, 2013

Kesäinen täkki

Tässä se mun aloittama ompeluprojekti. Islan sänkyyn sopiva kesäisen kevyt tilkkutäkki, jonka voi ottaa myös piknikille mukaan. Meillä leikitään paljon majaleikkejä ja tää käy keveytensä puolesta myös siihen hyvin. Kankaat on sekalaisia, uusia ja retroja.
Selasin sitä kirjaa Iso ilo pienistä tilkuista, mistä ajattelin sen mallin ottaa, mutta kaikki mallit oli sen verran vaativia, että päädyin tällaiseen nopeaan ja helppoon täkkiin. Kyllä mä vielä joku päivä..

Kuuma kesä kutsuu puoleensa ja tuntuu lähes mahdottomalta istua tunti- ja päivätolkulla kotona koneen ääressä. Miten teillä muilla kässäihmisillä, vaikuttaako kesä ompeluintoon tai -jaksamiseen, vai painatteko menemään samaan malliin?

Huomasin myös, että 200 000 käyntiä on tullut täyteen. Taidanpas keksiä teille lukijoilleni jotain kivaa sen kunniaksi. =)
This is the sewing project i started the other day. A happy summery quilt for Isla´s bed, that comes along for little picnics too easily. My kids love to build huts and this is light enough for that as well. I used mixed fabrics, some are new and some are retro findings.

This hot summer has totally affected my ability to sit at home and sew. I just want to go out and enjoy the weather. How about other crafters out there? Does summer mix up your sewing flow or do you just push forwards as usual?

16 kommenttia:

 1. Suomessa on vähän lämpimiä kesäpäiviä, jolloin vilukissa tarkenee. En malta niitä käyttää sisällä näpräämiseen, vaan vietän ne mieluummin ulkona auringossa. Viilempinä päivinä, kuten tnään, voi sitten jo tehdä jotain, vaikka kesäkassia virkata :)

  VastaaPoista
 2. Ihana! Kivat noi poikkiraidat. Kesäkuumalla ei hirveästi ole inspistänyt mikään. Kerran ompelin terassilla, mutta se oli se kerta :)

  VastaaPoista
 3. Oi miten kiva peitto! :) Mä olen siitä kai omituinen että mua ahdistaa kuumuus ja helle sen verran paljon (auringonpistos heti jos ei ole lakki päässä, nahka palaa heti kun astuu ovesta ulos, nestehukka vaanii vaikka jois kuinka paljon ja hikeä puskee niin kamalasti) että ihan mielelläni nyhrään sisällä käsitöiden parissa :D Sit taas viileämpinä päivinä haluun ulos! (Mutta talvea inhoan silti, liian viileää, heh).

  VastaaPoista
 4. Kyllä tuon alla varmaan unikin maittaisi. Tykkään.
  KÄyn täällä usein mutta harvoin kommentoin,
  nyt on kuitenkin hyvä mieli tuulispäivästä ja sen
  tuomasta työhuoneensiivousinspiksestä.
  Jospa vaikka jotain alkaisi siellä syntyillä...
  Onnittelut lukemista!

  VastaaPoista
 5. VOi kuinka ihana peitto! :) Ma ompelen kesalla ja teen enemman puikoilla ja koukulla syksylla ja talvella. Ja taalla taasen on valiin niin kuumia paivia ettei ulos viitti menna vaan vietan aikaa sisalla. Silloin on kiva olla jotain tekemista.

  VastaaPoista
 6. Voi itku miten ihana!
  Itsellä vähän samaisen aatokset, vaikka luulinkaan kahden tilkkupeiton jälkeen saaneeni tarpeeksi...
  Ajattelin seuraavaa vain repiä sopiviksi suikaleiksi ja surruuttaa

  VastaaPoista
 7. ihanan värikäs peitto!muutenkin aina ihailen tätä värikkyyttä tässä blogissa.kaikki on niin pirteää ja raikasta!tykkään ehdottomasti!!

  VastaaPoista
 8. Ihana peitto! Parissa raidassa on tutun näköistä kangasta :) Kiva idea tuollaiset simppelit raidat, voisi itsekin kokeilla.

  Kesällä ei ole ollut niin paljon aikaa omille projekteille, on reissuja, sukujuhlia, ulkoilua, aurinkoa, lomailevia koululaisia... Melkeinhän tässä jo odottaa syksyä ja rauhallisempia päiviä :) Vaikka onhan kesäkin ihana.

  VastaaPoista
 9. Aivan ihanat värit ja raidat! Kesällä en minäkään mitään isoja projekteja jaksa - pienet virkkuut ja neuletilkut tosin valmistuu vaikka rannalla ... Onnea kävijäruuhkasta! ;o)

  VastaaPoista
 10. aivan ihana värikäs peitto!!! en edes tiedä koska ompelen eniten, se on mun terapia joten jotain on tehtävä melkein joka päivää:)

  VastaaPoista
 11. Sä se et sitten säästele noiden värien käytössä, ja hyvä niin! Majapeittoja tarvitaan aina ja mieluummin tietysti ihania sellaisia :)

  VastaaPoista
 12. Kiitos kaikille kivoista kommenteista! Oli hauska lukea, miten muilla menee kesäkässäilyt. Tää onkin ensimmäinen kesä pitkään aikaan, kun mä todella oon nauttinut lämpimistä ilmoista ja auringosta. Itsekään en oo mikään suurin helteen ystävä, mutta tuntuu kyllä, että kesälomasta on kyllä helpompi nauttia ja ottaa kaikki irti, kun on ollut niin hyvät ilmat. Voi olla että vähän pännisi, jos koko loman ajan ois vaan ollut viileetä tai satanut, vaikka oiskin tullut kässäiltyä enemmän. :)

  VastaaPoista
 13. IHANA peitto!! Ihan huippis-idea toi paksut raidat! Itsekin nyt kesällä olen aktivoitunut ihan kaikesta käsitöihin liittyvästä! Seuraava huippu-innostava aika on ihan syyspimeät!

  VastaaPoista
 14. Super ihana! Onko yks värinen tuolt toiselta puolelta?

  VastaaPoista