06 kesäkuuta, 2013

Käsityöhaaste

Sain Riitalta Nuppu Home - blogista käsityöhaasteen, jonka saan kuin saankin tehtyä.. kerrankin. ;)
Kiitos Riitta haasteesta ja kauniista sanoista mitä aina blogistani (ja minusta) kirjoittelet, sekä tietysti myös siitä, että tuet mun kässäilyä! :)

1. MIKÄ ON KUNNIANHIMOISIN KÄSITYÖHAASTEESI?
 •  Tällä hetkellä niitä on kolme: Olohuoneen nojatuolin uudelleenpäällystys, virkattu peitto ja tilkkutäkki jotain tekniikkaa käyttäen. Ties koska saan mitään näistä tehtyä valmiiksi.

2. MIKÄ ON KUNNIANHIMOISIN TOTEUTUNEISTA KÄSITÖISTÄSI?
 • Hmm.. Ehkäpä Niilan syystakki. En nyt tiedä, onko mikään mun käsitöistä kunnianhimoinen? Vaikea määritellä. Oma tilkkupeittokin oli ainakin vähän kunnianhimoinen. :)

3. JÄÄKÖ SINULLA KÄSITÖITÄ KESKENERÄISIKSI?
 • Jää, vaikka nykyään vähemmän. Aika hyvin saan yleensä tehtyä loppuun sen minkä aloitan.

4. MITÄ KÄSITÖITÄ TEET MIELUITEN?
 • Ompelutöitä. Koneella kiitos. Kirjontakin on kivaa.

5. LIITTYYKÖ AMMATTISI KÄSILLÄ TEKEMISEEN?

 • Ei, tai opiskeltu ammatti ja sivutoiminen käsityöläisyys tietenkin mitä suurimmassa määrin, mutta toimistolaisuus ei.

6. VALLITSEEKO TYÖPISTEESSÄSI KOTONA KAAOS VAI SÄNTILLISYYS?
 • Ihan järkyttävä kaaos. Kangaskaappi on ainoa siisti paikka (tosin sekin nykyään vähän tursuilee), mutta auta armias kun alan hommiin. Ei ole kivaa mulla eikä muilla. En vaan osaa olla siisti ja säntillinen. HALUAISIN KYLLÄ.

7. MITÄ KÄSITYÖMATERIAALIA SINULLA ON VARASTOSSA, MUTTA ET OLE VIELÄ TEHNYT SIITÄ MITÄÄN JA KUINKA KAUAN SE ON JO ODOTTANUT?
 • Jaa-a.. Joo, kam-neppareita. Mulla ei oo sitä laitetta millä niitä saa kiinni. Se taitaa olla ainoa mitä en oo koskaan käyttänyt suuresta valikoimastani ja ne on nyt seisseet kaapissa toista vuotta.

8. MILLAISESSA MIELENTILASSA TEET KÄSITÖITÄ?

 Käsillä tekeminen on mulle sen verran pakollista, että teen niitä lähes missä tahansa mielentilassa. Jos oon ihan kauhean surullinen tai väsynyt, niin silloin ei ehkä niin luonnistu. Paras zone löytyy jos saan olla ihan rauhassa (eli lapset ja mies muualla).

9. OLETKO KEKSINYT JONKUN UUDEN IDEAN KÄSITÖISSÄSI?

 • Omasta mielestäni olen montakin, mutta onko sitten mikään maailmassa enää uutta? En siis ole tietoinen siitä, että joku jossain on keksinyt jotain mun keksimää jo aiemmin. :)

10. MINKÄ KOULUARVOSANAN ANTAISIT KÄSITYÖTAIDOLLESI?
 • Ehkäpä 9,5. Siihen puuttuvaan 0,5 sisältyykin sitten tärkeitä juttuja. :D

11. RAKKAIN JONKUN MUUN TEKEMÄ KÄSITYÖ?

 • Omien lasten tekemät kässät ovat tietysti aina arvossa mittaamattomassa. Omasta lapsuudestani muistan parhaiten leikki-isosiskoni neuloman lumikkokaulahuivin silmillä ja korvilla, joka on mulla edelleen ja jota Islakin on käyttänyt (tosin kutittaa-huudon säestämänä). Myös äitini neuloma ruskea-valkoinen myssy on ihana.
Multa on jäänyt hävettävän monta haastetta tekemättä ja tunnustusta jakamatta, niinpä yritän nyt muistaa kaikkia niitä, jotka ovat joskus mun suuntaan sellaisia heitelleet. Kiitos kaikille jotka löydätte itsenne tästä (jos joku puuttuu, saa muistuttaa kommenttilootaan ;).

- Oi mutsi mutsi
- Mun Tekemä
- Minä itte!
- Cutie

Lisäksi tuon esille pari blogia (joko uudehkoja tai suht tuntemattomia) mistä tykkään ja ehkä joku teistäkin voisi tykätä.

- Vuohenlinnan väki (kivan kotoisa ja rento meininki)
- Amigurumipaja (kivoja ideoita niille, jotka tekee öllimöllejä)
- Pastellimaja (ihania värejä ja kuvia)

Haasteen välitän eteenpäin Hupsistarallaa - blogin Terhille, joka on myös kovin inspiroiva hahmo. Jatka jos jaksat. :)

4 kommenttia:

 1. Kiitos Nova, olipa kiva lukea vastauksiasi ja samalla tutustua sinuun taas vähän enemmän. Kyllä me vielä jossain tapaamme, uskon ja tahdon niin. Ihania kesäkuun hellepäiviä sulle.

  VastaaPoista
 2. Moi! Piti oikein tulla kattoon, että mitä täällä tapahtuu kun yhtäkkiä oli tulijoiden ryöppy tullut blogisi kautta :D. Kiitti kivoista sanoistas, bloggailemisiin!

  VastaaPoista
 3. Huijui, vastailen varmasti jahka ehdin :) :)

  VastaaPoista