03 lokakuuta, 2012

Yllärit ja epäonnistunut kokeilu

Uskallan nyt laittaa "Anna hyvän kiertää" - haasteen yllärit tänne blogiin, kun postitin ne jo pari päivää sitten. Toivon ainakin, että ne on jo vastaanotettu, ettei mene nyt yllätysmomentti pilalle. ;)

Tein siis kolmelle ekaksi haasteeseen ilmoittautuneelle nämä maatuska-roikottimet ja kolikkopussukat. Maatuskat on eri väriset kummaltakin puolelta. Toivottavasti kelpaavat vastaanottajilleen. Ja toivottavasti haastetta on siellä toisessa päässä jatkettu eteenpäin! :)


Sitten kokeilin nipsukukkaroita. Pieleen meni. Ihan ällöttävää hommaa. Pitäisi kai harjoitella, mutta tuntuu ihan älyttömän vaikeelta toi nipsujen puristus niin, että jälki olisi hyvä. Ainakin nämä kaksi meni lahjakkaasti aivan päin mäntyä. Toisen annoin työkaverille ja toisen heitin roskiin. Mitä haaskausta!


I dare to put this first picture in here in the hope that the receiving end has already opened their mail. I did send them two days ago.. ;) I made these hanging matryoshkas and coin purses for the three quick ones who took this challenge from my blog. I hope they were happily surprised (and that i don´t spoil the surprise now if someone hasn´t got it yet).

I also tried out these little "snap"purses. Boy did they fail! I hated doing them and they ended up all ugly. I gave the other one to my colleague at work and threw the other one away. What a waste!

16 kommenttia:

 1. Ihanat yllärit!

  Minä sain ystävältäni yhden tuollaisen kukkaronipsuttimen ja ajatus olisi kokeilla virkkausjuttua pussukaksi. Sain myös vinkin häneltä, että hankalaa on se "istutus"!

  VastaaPoista
 2. Nuo kolikkopussukat ja maatuskat ovat siis AIVAN IHASTUTTAVAT!
  Kerrassaan. ONko tuo maatuskan naama / kasvot joku "valmis kangas", vai maalataanko se itse tuohon?

  VastaaPoista
 3. Itselläni on samanlaiset kokemukset noista nipsulukkojen istuttamisesta. Ja kokeilut arkistoitu sujuvasti roskakoriin. :( En kokeile enää ikinä.

  VastaaPoista
 4. Kiitos kiitos tuhannesti ylläristä! Oli aivan mielettömän kivat! Mun piti ottaa niistä kuvat ja tulla kiittämään sua sitten tänne blogin puolelle. :-) Haaste laitettu eteenpäin, tosin piti laittaa blogittomille ystäville, kun minun blogia lukevat eivät taida olla ihan niitä aktiivisimpia käsityöläisiä. Tuo salmiakkikuviokukkaro on myös todella kiva.

  Mun on pitänyt myös kokeilla nipsukukkaroita tehdä. Jos se ei sulta onnistu ekalla kerralla, niin sitten se ei taida onnistua multakaan, sillä mun kokemus ompelusta tulee vain kuluneen vuoden ajalta. Toivottavasti saat kukkarot toimimaan, niin pääsee ostamaan niitä sulta. :-)

  VastaaPoista
 5. Ihan mielettömän kivat maatuskat!

  VastaaPoista
 6. Ihastus tuli heti maatuskapussukoihin :). Oliskos mahdollista tilata sinulta tälläistä?

  VastaaPoista
 7. Mielettömän söpöjä ylläreitä!

  VastaaPoista
 8. Tahdon noit kaikkit!!!!!!!!!!!!!!

  VastaaPoista
 9. Nonna: Se on lievästi sanottuna hankalaa, mutta toisaalta neule on jo sen verran paksumpaa, että voihan se olla hieman helpompi saada sinne nitistettyä. Seuraan mielenkiinnolla sun blogista miten käy. ;D

  Kahvikaneli: Se on valmis kangas. Mutta varmasti saisi upeita myös kangasväreillä jos heittäytyisi luovaksi. :)

  Sanna: Joo, mäkään en haluaisi enää ikinä, mutta pelkään pahoin etten voi luovuttaa, kun mulla on niin ihanan värisiä nipsuja vielä jäljellä. :(

  Eevi: Kiitos!! Tosi kiva kuulla että tykkäsit! :) Hyvä että laitoit eteenpäin, ei kai sillä niin väliä miten sen toteuttaa, kunhan hyvä lähtee liikkeelle. :) Kokeile vaan kuule nipsuja, jos on ollut sellainen ajatus. Eihän sitä tiedä vaikka sujuis sulta ihan näppärästi. Moni sen kuitenkin osaa, vaikka en mä. :D

  Pau, Hannaliini, Mun tekemä: Kiitos! =)

  Titta: Siinäpäs onkin erikseen maatuska-roikotin ja kolikkopussukka. Niitä saa sitten joulumessuilta mun kojusta. ;)

  Sarir75: Tervetuloa joulumessuille niitä ostelemaan! :D

  VastaaPoista
 10. Mäkään en ole ihan sujut noiden kukkarokehysten kanssa, mutta muutama vinkki. Ensinnäkin, pusukan kangas kannattaa jättää riittävän löysäksi, jottei se kiristä itseään pois sieltä kolosta.
  Puristaminen kannattaa tehdä papukaijapihdeillä, ja suojata huopapaloilla pihtiosat, jottaivät jätä jälkiä. Ensin parista kohtaa ja sitten survoa osissa, ne loput paikoilleen. Itse puristan ensin alhaalta läheltä saranaa, varon ettei kulmat litisty liikaa, sekä keskeltä, sitten osissa loput. Jos kangas on ohutta ja saumat jää littaniksi, olen kiinnittänyt nyörin sinne saumaan, jotta pysyy paremmin siellä kehyksessä.
  Puristelu kannattaa tehdä kukkaron sisäpuolelta, niin ulkopuoli jää siistimmäksi.
  Sukkapuikko ja viivotin on hyvät apuvälineet "survomiseen".
  Neule on helpompi kiinnittää.
  Puolipyöreät kehykset on helpompi saada siististi kuin nelikulmaiset.
  Homma on ärsyttävää ja hyvän lopputuloksen saavuttaminen vaatii vielä jotain, mitä en ole keksinyt.

  VastaaPoista
 11. Tykkään ihan mahdottomasti noista maatukoistasi! Suloisia. Itselleäni ei ole kokemusta noista kehyksistä. Koulussakaan en ole noita teettänyt kun olen ajatellut ettei hinta ja työsuhde ehkä kohtaa...

  VastaaPoista
 12. Kiitos tosi paljon ihanasta ylläristä, molemmat pääsivätkin heti käyttöön =)

  Laitoin haasteen kiertämään, mutta vielä ei ole kuin yksi innokas osallistuja mukana.

  VastaaPoista
 13. Ihania maatuskoita! Osaatko vielä sanoa paljonko nuo tulevat kojussasi maksamaan ja onko avaimenperän toisellakin puolella maatuska vai joku muu kangas? Olispa jo ne joulumessut! :)
  -Raksu-

  VastaaPoista
 14. Aatuska: Kiitti vinkeistä! Mun työtä noiden parissa ei taatusti helpottanut se, että käytin vasaraa.. :D Ärsyttävää hommaa, kyllä!

  Auli: Voi kiitos! ♥ Jos joskus kokeilet, niin kerro miten sujui. Pitkän linjan ammattilaisena voisit olla näppärämpi. :)

  Raksu: Kiva kun tykkäät! :) Maatuskojen hinnaksi tulee varmaankin 6-7 euroa. Molemmilla puolilla on maatuskat. Vähänkö kivaa jos tuut ostaa multa jotain! Sit mul on ainakin yks asiakas. :D

  VastaaPoista