07 lokakuuta, 2012

Satumainen syysmekko

Toinen postaus vielä tälle päivälle. Tein tän satumaisen mekon mun murulle jo perjantaina, mutta sain vasta tänään sen kuvattua. Kankaan oon tilannut muutama vuosi takaperin Japanista kun tarkoitus oli käyttää sitä päiväpeittoon. Ehti se aika kauan marinoitua kaapissa ennen kuin pääsi yhtään mihinkään käyttöön. :)

Tasku on isin villapuseron hiha. Kaava Mekkotehtaan Alviina. Harmi että mä tykkään tästä enemmän kuin Isla. ;)
Another post for today. I made this dress for my girl last friday but didn´t have a chance to take pictures of it until today. I ordered the fabric from Japan few years ago. My plan was to use it in a quilt for Niila. Well, it just waited for a long time in the cabinet before it found its purpose.

The pocket is a sleeve from daddy´s sweater. Pattern is Alviina from Mekkotehdas-book. Too bad i´m more into this dress that Isla. ;)

19 kommenttia:

 1. It's lovely. Love the pattern!

  VastaaPoista
 2. Ihana!!! Olet uskomattoman taitava yhdistämään kankaita satumaisen kauniisti!

  VastaaPoista
 3. Ehka kankaan marinoituminen kaapissa oli ennaltamaaratty. Ihana mekko! Valloittava! Nyt pitaisi pistaa kovaa painostusta Mekkotehtaan rouville etta saadaan myos aideille oma mekkokirja. :D

  VastaaPoista
 4. Oijoi! Miten kaunis ja ihanat yksityiskohdat! Ehkäpä Islakin innostuu ajan myötä. Kuosistahan voisi keksiä, vaikka minkälaisia loruja ja tarinoita <3, ja taskuun taskuun voisi piilottaa salaisia viestejä.

  VastaaPoista
 5. Ihana tämä. Hauska huomata kuinka eri tyylisiä Mekkotehdas-mekoista tulee eri ompelijoiden käsissä. Tää on niin Nova Melinaa kuin olla ja voi, eikä yhdisty niin voimakkaasti Mekkotehdasmeininkeihin... vaikka toki kaavan tunnistaa, ihan tuon taskunkin takia.

  VastaaPoista
 6. Mulla on samaa kangasta yhdessä lasten päiväpeitossa, jonka oon itse tehny vuosii sitten ! :D Hihi! Ihana mekko :)

  VastaaPoista
 7. " istuuko" Isla hyvin? Meinaan, että onko leikkaukset ok. leikki-ikäisen tytön tarpeisiin ja onko kauluksen koko hyvä?
  Jos tuollaisen ompelisi sisaren lapselle, saattaa olla menestys?

  Ihana tuo kangas!! Ja suloinen malli :) !

  vakkarivieras

  VastaaPoista
 8. Ihana kangas! Tasku ja napit tekevät mekosta just mahtavan!

  VastaaPoista
 9. Kiitos kaikille ihanista kommenteista! :)

  vakkarivieras: Tämä malli itse asiassa ei istu yhtä hyvin kuin esim. aiemmin kirjasta tekemäni Riine ja Maret. Voi olla, että olisi pitänyt tehdä kokoa pienempi, koska mun tyttö on siro. Varmaan riippuu aika paljon lapsen rakenteesta istuuko tämä nimenomaan hartioista ja pääntieltä. Mutta näyttää silti mun mielestä söpöltä. Hieman huono istuvuus voi olla yksi syy siihen miksi Isla ei tästä niin tykkää. Tai sit vaan se, että väri on liian tumma. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vastauksestasi! Ja ensialkuun anteeksipyyntö, jotenkin menin nimissä sekaisin ja luulin mekkoa Islaksi. Mutta se taitaakin olla Alviina? Ja onko tyttösi Isla? ... taidan mennä sekaisin nimissä taas... ;D
   En siis tarkoittanut että istuuko tyttösi hyvin vaan " istuuko" se mekko hyvin :D ja siihen sainkin vastauksen.

   Itse meinasin ommella mekon vajaa 3 vuotiaalle sirolle tytölle joten hyvä huomio tuo pienemmän koon käyttö.

   Iloa syksyysi!
   t. se vakkari ;)

   Poista
  2. Joo, mun tyttö on Isla ja mekko on Alviina. :D

   Poista
 10. Ihana tasku! T: Irmeli

  VastaaPoista
 11. Heipsan Nova-ystäväin,

  Tiiätkös, että täällä toinen käsityöläinen katselee tätäkin mekkosta juuri taskun takia sillä silmällä, että tuommoinen tunika olisi ihan justiin parhautta työasuna, taskuun voisi tuikata kaiken sen, mikä on aina hukassa (mittanauhat ja muut) kun puuhailee - ethän vaan ole haaveksinutkaan näitä meille "isoille" jonain päivänä suunnittelevasi?

  Iloista lokakuuta!

  Terkuin Mia

  VastaaPoista
 12. mahtavan pirteetä värien&kuosien yhdistelyä! samaa voisin sanoa kuin edellinen kommentoija, että itsekin tykkäisin tosi paljon isoista taskuista työvaatteissa. kulkee kaikki tarvittava mukana ;)

  VastaaPoista
 13. Voi miten ihana! Toi keltainen tasku on niin makee! :)

  VastaaPoista
 14. Mahtis! Tasku kruunaa kaiken :)

  VastaaPoista