09 lokakuuta, 2011

Lankalipaston uusi väri

Meillä tuppaa muuttumaan kodin värimaailma aina tasaisin väliajoin, joskus enemmän, joskus vähemmän. Makkari on vaalentunut radikaalisti siitä kun viisi vuotta sitten tähän asuntoon muutettiin. Oikeastaan kaikki kalusteet siellä on nyt valkoisia, ja seinätkin viti vaaleanharmaat (voikohan noin sanoa? :). Mukana on kulkenut aina pieni lipasto, joka on toiminut samalla yöpöytänä ja lankojen säilytyspaikkana. Väri oli vähän hassu äkläkkä vaalea puu, siis vaalealla maalilla joskus vedetty peruspuun päälle. Ei se juuri missään ole toiminut osana kokonaisuutta, mutta siltikin kuuluu mun vakiokalusteisiin. Se hassu, ei niin nätti, josta en kuitenkaan haluis luopua.

Nyt sitten maalasin sen liilaksi. Halusin tumman liilan, vaikka kyllä pähkäilin sitten sen sävyn kanssa varmaan tunnin siellä maalikaupassa. Lopputulos ei ollut ihan se mitä toivoin, kaappi ei edelleenkään ihan istu muiden joukkoon, mutta on se nyt tosi paljon nätimpi kuin ennen. Ostin myös hätähousuna mustat nupit sieltä rautakaupasta, kun ajattelin ettei vanhat - joskus Indiskasta ostetut oranssit sovi. Lopulta ne sitten kuitenkin sopi paremmin kuin mustat. Seuraavalla Indiskan reissulla mun käteen kyllä saattaa tarttua vahingossa jotkut uudet nupit. :) Langat tuli järjestettyä. Se on kiva.


I have had this little chest of drawers for a long time. It has never really matched with any other furniture or interior in our bedroom. Especially since the color of the room has changed radically since we moved here about five years ago.  It´s now very light, white furniture and very light grey on the walls. Even though it has never really fit in - it kinda belongs here. The funny, not so pretty one - which i don´t want to get rid of anyway. And it has served as a good night table (we don´t have a real one) and same time kept my yarns safe.

Well, the color of this used to be pretty ugly. Mixture of white and wood, yellowy-sort-of... not good. Now i painted it lilac. I´m not completely happy with the way this turned out. It still doesn´t really fit with the others, but it is much much prettier than it used to be.

I also bought new black knobs for it. And then the old orange ones worked better to my surprise. But i still might probably 'by accident' find new ones when i go to Indiska next time. :) I sorted my yarns. Now that´s good.

5 kommenttia:

 1. Kiva lankalaatikosta, suorastaan satumainen aarrearkku ja sellainen se onkin jos siinä on lankoja!

  VastaaPoista
 2. Ihana! Mulla on silti mustavalkokausi päällä, pakko olla. Noi lasten romppeet on niin värikkäitä, et jos lähtisin tuolle linjalle menisin (lopullisesti) sekasi :D

  VastaaPoista
 3. Auli: On se kyllä aika kiva. Ja lankoja on nyt niin paljon mukavampi valita kun ne on jonkinlaisessa järjestyksessä eikä kaikki sekaisin toisiinsa takertuneina. :)

  Omm: Mä tykkään tosi paljon valkoisesta, värien korostajana. Ikinä en silti saa mistään valkoisesta (esineestä, vaatteesta) vahvaa Wau-elämystä, toisin kuin joskus joku väriyhdistelmä, tavara tai kuosi saa mut ihan sekaisin. Oon kai hulluna väreihin, enkä mahda sille mitään. :)
  Mustaa meillä ei voi käyttää ollenkaan, kun on kaks hyvän kokoista koiraa jotka irrottaa isot kasat valkoista karvaansa joka paikkaan. :/

  VastaaPoista