13 lokakuuta, 2011

Jänniä uutisia sotkun keskellä..

Tänään sain odotetun ja jännätyn kirjeen postista. Mä sain kun sainkin peruutuspaikan Naisten joulumessuille Wanhaan satamaan 2.- 6. joulukuuta. Jee!! En oo koskaan ollut missään tapahtumassa, tai missään (muualla kuin netissä) myymässä mun käsitöitä. Nyt sitten ajattelin, että on mun viimeinen tilaisuus sitä kokeilla, kun ensi syksynä odottaa töihinpaluu. Toivon tosi tosi paljon, että kaikki menee hyvin ja saan edes osallistumismaksun (220 e) myynneissä takaisin. Kokemuksena se varmaan myös aika pitkälle määrittelee sen, mitä mietin jatkossa omasta tulevaisuudestani. Istunko toimistossa koko lopun ikäni, vai uskaltaisinko yrittää ehkä jotain muuta. No, sen näkee sitten.

Tästä johtuen, koska mulla pitäisi olla myytävää viiden päivän ajaksi, on alettava hommiin ja jätettävä varastoon. Suljen siis Taitomaan putiikkini ensi viikon maanantaina. Tämä viikko vielä aikaa sunnuntaihin asti käydä katsomassa, jos jotain haluaisit vaikka joulua silmällä pitäen sieltä napata. En myöskään ota tossutilauksia vastaan todennäköisesti enää tämän vuoden puolella ollenkaan. Niitä kyllä tulee sitten myyjäisiin, joten jos pääset sinne moikkamaan niin Kivaa ja Tervetuloa!! :)


Meidän koti on kuin pommin jäljiltä. 3/4 osaa perheestä kipeenä ja mikään tavara ei ole siellä missä kuuluisi. Enkä jaksa siivota. Olkoon siis näin. Noi pitkät pötköt on muuten jatkettavan patjan jatkopalat. Päällystin ne yks päivä ja asetin molempien rautasänkyjen päätyyn. Ei sitten pienten päät kolahtele öisin. Niksun kangas on ihana retrolöytö kirppikseltä pari vuotta sitten.

 


Mun pikku Niksu meni ja lainasi siskon saksia. Tuli sitten ylpeänä esittelemään barbien hienoja uusia hiuksia. :D Onneksi Islaakin vaan nauratti.


I got an exciting envelope from the mailman today. I decided to try to get a table from the annual Womans christmas fair in old harbor. All the spots were already been given but i applied for a cancellation place. And i got it!! Wohoo! It´s my first time ever when i go some place to sell my crafts. Really exciting. I hope that if nothing else - i will get the participation fee (220 e) from my sales covered. I think that this experience will also clarify my thoughts of the future. Will i continue in my office job starting next fall or maybe be brave enough to try something else - something i love to do. We´ll see. :)

Since me and the kids are sick with the flu, the house is such a mess. Nothing is where it´s supposed to and i don´t even care. I´m not gonna clean up - not now. So i´ll embrace the mess. 

Oh, my little boy came to show his artwork today. He had lent sisters scissors and gave the two little barbies a new haircut. :D I´m just happy that Isla found that funny as well.

8 kommenttia:

 1. Kiva juttu. Tuosta minäkin olen aina haaveillut, että menisin joskus myymään jotakin jonnekin tuollaiseen paikkaan. Mulla kun ei ole kokemusta kuin tutuille myymisestä ja se on aina sellaista vähän "öhöm.. jos nyt antaisit vaikka .... ja sitten itsellä morkkis , että ajatteleeko se, että siinä on liikaa ja esim. villasukissa on suurinpiirtein lankojen hinta..." Jollakin tavalla tuntemattomille myyminen olis helpompaa. Yleensä annan kaikki tekemäni, tuliaiseksi ja lahjoiski mutta harvat ns. tilaus työt tuottaa aina tuskaa... Onnea, sullahan on upeita töitä ja hienoja ideoita!

  VastaaPoista
 2. Itse olin 5vuotta sitten myymässä ystäväni tekemiä huiveja. Ihastelijoita riitti, juuri mitään ei saatu myytyä.Panosta esillepanoon ja laita hinnat näkyviin.itse tekisin paljon erilaisia edullisia pikkujuttuja myyntiin. Kauhean kovia hinnat näytti olevan silloin ainakin. Jos hinnat on normit,niin erotut varmaan jo sillä ja toki tuotteillasi.

  VastaaPoista
 3. Auli: Sun kannattais varmaan myös kokeilla. Mäkin oon niin pitkään sitä ajatellut, mutta en sitten koskaan oo jotenkin ottanut härkää sarvista. Nyt innostun mun osallistumisesta koko ajan enemmän ja enemmän.

  Mä myös aina kiemurtelen kun pitäisi tutulta pyytää hinta. Oon muuten jo melkein päättänyt etten ota enää tilaustöitä kavereilta tai tutuilta, kun sitten se alkaa vaan stressaamaan mua ja haluaisin tehdä koko ajan omia juttuja. :)
  Hinnoittelu on kyllä hirveän vaikeaa. Kun ei haluaisi laittaa mitään hirveitä hintoja, mutta sitten toisaalta mullakin tekee pelkät materiaalikustannukset yleensä aika paljon, kun tilailen sieltä ulkomailta rahteineen. Ja onhan ne uniikkeja. Itse arvostan mielettömästi muiden käsityöläisten tuotteita ja tilaisuuden mukaan aina yritän ostaa eri käsityöläisiltä jonkun tuotteen. Ja kun miettii asiaa, niin se, että jonkun hieno käsityö maksaa vaikka 20 euroa, niin on lopulta aika pieni hinta suhteutettuna siihen mitä sillä saa ruokakaupasta, ja yleensä se ruokakassillinen kestää päivän.

  Kiitos vielä kauniista sanoistasi ja kannustuksesta! Oot ihana. ♡

  Perhonen: Kiitos vinkeistä! Mulla onkin aika paljon mietittävää monenkin asian suhteen, mm. juuri esillepanon, kun en ole koskaan aiemmin ollut myymässä. Täytyykin laittaa ne hinnat sitten selkeästi esille ja yrittää tehdä siitä yhdestä pöydästä mahdollisimman houkutteleva. :)

  Hintojen määrittely on kyllä hankalaa, vielä kun on se hinta minkä kullekin tuotteelle asettaa, on tuntipalkallisesti ehkä 2 euroa per tuote (jos sitäkään), mutta enempääkään ei voi pyytää koska sitten ne ei liiku (kun ei meinaa liikkua muutenkaan ;). Mutta tietysti sitä toivoo saavansa edes pari euroa extraa materiaalien jälkeen.

  Vinkkejä otetaan mielellään lisääkin vastaan, jos jollain on niitä annettavana. Jännä nähdä miten siellä sitten sujuu. :)

  VastaaPoista
 4. Perehdyin vasta nyt kunnolla blogiisi ja täytyykin heti kommentoida. Työsi ja tyylisi on ihanan persoonallinen ja kaunis, joten hienoa että pääsit mukaan messuille. Ihania töitä!

  VastaaPoista
 5. Ihanaa, että sait paikan sinne ja tsemppiä uurastukseen! :)) Sulla on niin ihana tyyli käsitöiden suhteen, että menee ihan varmasti kaupaksi! :))

  VastaaPoista
 6. Jenni ja Luruemilia: Kiitos ihanista viesteistänne! Kiva Jenni kun tulit perehtymään. Mitä tulee käsitöihin, niin kiitos samoin! :)

  VastaaPoista
 7. Onnittelut myyntipaikasta! Taidankin tulla tuonne messuille sitten moikkaamaan:) Itsellä on vähän samanlainen hääriminen ja touhuaminen menossa. Tuonne Wanhan Sataman messuille yritän päästä katselemaan, mutta myymässä olen Espoon seudun käsityöyhdistyksen joulumyyjäisissä Albergan kartanossa 10.-11.12. ja sitä ennen samaisen yhdistyksen juhlamyyntinäyttelyssä 19.-20.11. Heikintorin yläkerrassa Espoossa.

  Tuo hintojen määrittelemisen vaikeus on itsellekin tuttua. Materiaaleihin menee väistämättä aina jonkin verran. Ja sitten jos sattuu olemaan mieltynyt sellaisiin tuotteisiin, joiden tekemiseenkin menee paljon aikaa, niin hinta meinaa väkisinkin tulla korkeaksi, jos siitä jotainkaan työpalkkaa meinaa saada.

  Tuohon esillepanoon tosiaan kannattaa panostaa. Olin Wanhan Sataman käsityömessuilla syyskuussa ja persoonallinen esillepano kyllä siinä käsityöpaljoudessa toimii. Samaten huolella tehdyt tuotteet aina ovat edukseen ja puhuvat puolestaan.

  Omalla kohdallani olen miettinyt niin, että yritän tehdä mielummin vähemmän eri tuotteita, mutta sitten jokaista tuotetta paljon. Vaikkei sarjatuotannon ajatus uniikkeihin käsitöihin oikein istukaan, niin jos pöydällä on kymmeniä eri tuotteita ja jokaista vain yksi tai kaksi, tulee helposti sekava vaikutelma. Vaikeus onkin sitten koittaa miettiä, että kuinka paljon tuotteita oikeastaan pitäisi olla, että kaupan käydessä myytävää riittää.

  Tsemppiä siis valmistautumiseen!

  VastaaPoista
 8. Moikka Aarnilintu ja kiitos pitkästä kommentista! Kivaa jos pääset moikkaamaan! :) Mä oon myös miettinyt tota tuotteiden kirjoa. Kun toisaalta mulla on ihan kamalasti ideoita mitä kaikkea haluisin tehdä, mutta pöytätila on rajallinen, ja sitten jos siellä on 30 eri tuotteen rykelmiä yhdellä pienellä pöydällä, niin on tosiaan varmaan aika sekava näkymä. No, ei mulla ehkä ihan kolmeakymmentä.. :)

  Täytyy nyt mennä vaan fiilispohjalta ja tehdä mahdollisimman paljon. Pelkään koko ajan eniten sitä, etten ehdikään tehdä/saa aikaiseksi tarpeeksi paljoa myytävää. Ja onpahan sitten mitä päivitellä verkkokauppaan, jos eivät mene siellä myyjäisissä kaupaksi. Hyvähän se niinkin olisi, vaikka tietty toivon että mahdollisimman hyvin myisin. :)

  Kiitos vielä tsempistä ja samat sanat sulle! :)

  VastaaPoista