06 huhtikuuta, 2013

Toiveiden toteutusta

Yhtenä iltana kun seikkailin Etsyn ihmemaassa, päätin antaa lasten valita yhdet kankaat josta saisivat sitten valita, mitä haluaisivat mun tekevän. Niksu onkin monesti valitellut sitä, kun ei ole kivoja autokankaita ja riemu oli huikea, kun eilen tuli autokangasta paketissa kotiin. Niila halusi itselleen vähän isomman kassin siitä. Kankaasta riittää vielä kesälippikseenkin, jonka aion sitten ilmojen vähän lämmettyä tehdä. Ehkä jotain muutakin vielä.. :)

Vaikka Isla onkin nykyään nirso hameiden suhteen, on mun tekemä "harlekiinihame" ollut mieluinen, sillä se on jotenkin just sopivan pituinen ja kokoinen. Isla sitten valitsi tän ihanan kukkakankaan, josta halusi tismalleen samanlaisen version kuin harlekiinihame. Se oli helppo toive toteuttaa. ;)
Nyt tulee aikamoinen kuvapläjäys kerralla, mutta tässä vielä kuva lasten uudesta pöydästä. Senkin sain ilmaiseksi meidän töistä, vanha täyspuinen ja just sopivan kokoinen pöytä! Miten siistii! Niitä oli
kaksi, joten naapuri sai toisen pojillensa. :)


P.s. Ootteko muuten huomanneet uudessa Suuri käsityö-lehdessä aika samanlaiset kissapötkylät kuin mitä mä oon tehnyt? Pikkasen järkytyin kun näin ne. Ehkä se on vaan sattumaa, mutta aika erikoista silti. Muahan ei sinänsä haittaa vaikka niitä kuka tekisi, mutta jos idea olisi lähtöisin mun blogista, ois tietty kiva että siitä ois maininta. Mutta mä oon kenties vainoharhainen. Ehkä mun pitäiskin hakea Marimekon suunnittelijaksi. Mun kissat on mun mielestä vielä paljon hienompia kuin nämä
Moorhousen suunnittelemat. ;D


One evening when i was adventuring in Etsy i thought i´d let my kids choose one fabric that they liked and decide what i would do for them. Niila has complained so many times about me not having any "cool" car fabrics. You can just imagine his thrill yesterday when he got his fabric out of the package! His wish was a little bigger bag. There´s still some fabric left so i will do a summer cap for him as well when the weather finally decides to turn towards spring more.

As i´ve said many times before, Isla is really picky about dresses and skirts these days. There still is one skirt that she wears every now and then and it´s the "harlequin skirt" i have made before. So now she wanted exactly same size and model skirt of this pretty flower fabric. That wish was easy to fulfill. ;)

Here´s a pretty big pile of photos, but i´m still going through with this.. :)
The kids got a new table from my work again. This was also going to be thrown away and i saved it with pleasure. There were actually two of these. My neighbor took the other one for her boys. I´m so happy with this table! It´s the perfect size and really well made, old and full wood.

Btw.. The last picture kinda shocked me when i got the newest "Suuri käsityö" (Finnish craft mag) - number this thursday. Don´t they look like my cats? Maybe it´s just a coincidence, but still pretty peculiar. I mean, i really don´t mind about others doing them, it´s just that if the idea is from my blog, it would be kind to mention it. But maybe it´s not and i´m just paranoid. I still like my cats more. ;) ..And these are designed by Marimekko-designer. Maybe i should apply to work there too. ;D

22 kommenttia:

 1. mä kyllä huomasin heti ja ei voi olla sattumaa :)

  VastaaPoista
 2. Joo, kun mä näin ne lehdessä, ajattelin, että pliis toivottavasti sä esittelet niitä siellä, kun ei ole eka kerta, kun SK esittelee blogimaailmassa nähtyjä ideoita ominaan tai tällä kertaa tän jonkun suunnittelijan omana. Nyt vaan hakemusta vetämään Marimekolle!

  VastaaPoista
 3. Mä hämmästyin kanssa, luulin ensisilmäyksellä kun näin ne kuvat että lehdessä on juttu susta! Sun kissat on minustakin kyllä söpömmät :) Ja ihania nämä uudetkin ompelukset. Pitäis itsekin tutustua Etsyn kangasvalikoimiin, tai yleensäkin nettikangaskauppoihin.

  VastaaPoista
 4. Huomasin ja luulin aluksi, että lehdessä on juttua sinusta. Olen jo muutenkin ajatellut keskeyttää SK- tilaukseni ja nyt sain yhden syyn lisää.

  VastaaPoista
 5. Samaa ihmettelin lehdessä, outo yhteensattuma. Sun kissat on kyllä paljon hienompia :) ihana kukkahame tuli ihan kesäinen fiilis:)

  VastaaPoista
 6. Oho, on kyllä aika yllättävän (epäilyttävän) samanmoiset pötkylät!

  VastaaPoista
 7. Ihanan iloiset ompelukset ja lapset olivat varmasti mielissään kun saivat ne omista lempparikankaista :) Aikasmoinen sattuma (?), mulla on SK:n tilaus loppunut aikoja sitten juurikin tämän takia. Huomattavan paljon suoraa lainausta blogeista ja vanhojen kaavojen veivausta ihan kyllästymiseen asti. Iloista viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
 8. Kivat kankaat lapset valitsi ja kiva etta neidille kelpasi taas hame. :) Mutta noi kisupotkot on kylla tosi epailyttavan samanlaiset kuin sulla. Ja komppaan useampaa muuta sanomalla etta sun oli paljon paljon hienompia.

  VastaaPoista
 9. Joo, ei oo tosiaan ensimmäinen kerta, kun sk:n mallit muistuttaa vähän liikaa jotain bloggarin ideaa. Viimeisimpänä muistuu mieleen Paapiin sienet. Oon sitä mieltä, että joskus hyvin samanlaisia ideoita voi syntyä eri puolilla maailmaa ja melkein kaikki on jo keksitty, mutta vähän liikaa sattumia on sk:n kohdalla. Harmillista ja ihmeellistä, että ei edes kysellä lupia tai mainita idean lähdettä. :(

  Mutta niin tosiaan, ei noi Suuren Käsityön kissapötkylät inspiroi läheskään samalla tavalla kuin sinun tekemäsi! Ihanat ovat myös kassi ja harlekiinihame.

  VastaaPoista
 10. Tuskin on sattumaa. Mutta täytyykin sanoa, että sinun kissapötkyläsi ovat paljon hienommat! :)

  VastaaPoista
 11. Heippa! Sulla on ihanan värikäs blogi. Sain uusimman SK:n lahjalehtenä ja ihmettelin samaa, kun muut kommentoijat. Lasten kanssa ihan tiirattiin voisiko suunnittelija olla Novamelina. Lapsella oli ihan eri nimi ja näkö...
  Mutta yhtä kaikki, kiitos, kun tuot värikkäällä blogillasi piristystä meille vähemmän ehtiville ihmisille :-)

  VastaaPoista
 12. Ihania ompeluksia! Minäkin luulin ensin, että oli sun kissoja sk:ssa. Yllätyin, kun eivät olleetkaan. Toivottavasti olis kyse vaan sattumasta. On aika syvältä jos on kopioitu sulta.

  VastaaPoista
 13. Sama juttu. Selasin lehteä eilen äitini luona ja ajattelin vain, että oliko ne sun kissat tehty tällä kaavalla. Mutta asia olikin sitten toisinpäin. Tuntuu aika hävyttömältä.

  VastaaPoista
 14. Mie kans luin montakertaa juttua ja katoin kuvaa, että oletko se sinä?! Aikas paha, että noin päin. Olishan voinut olla esim. inspiksen lähde mainittu. hmm. Ja siun kissat on KYLLÄ söpömmät ja värikkäämmät.

  VastaaPoista
 15. Kiitos kaikille kommenteista ja tuesta! Toi on kyllä tosi ärsyttävä juttu. Nyt varsinkin kun oon teiltä kuullut, että SK ihan harrastaa tollaista rippausta niin ottaa kyllä ihan huolella pannuun. Täytyy varmaan kirjottaa niille joku palaute, vaikka eipä se taida mitään auttaa. Ainakin perun lehtitilauksen. Ei pysty kannattamaan tollaista touhua. :-(

  VastaaPoista
 16. no olisisitä nyt voinut mainita, että idea on täältä lähtöisin...

  muuten oli hieno kassi ja hame!

  VastaaPoista
 17. Sun pötkylät on kauniimpia!!! Jos yhtään lohduttaa... Minä lopetin SK:n tilauksen juuri tuosta syystä. Laita ihmeessä palautetta!

  VastaaPoista
 18. Mietinkin että miten nuo kissat näytti niin tutulta siinä lehdessä. Ihana tuo tekemäsi matkustuskassi! Mukavaa reissua!

  VastaaPoista
 19. On aika samanlaisia kyllä! Meillä on tosin Tukholman Ikeasta jo monta vuotta (n.9-10v)sitten ostettu kissapötkylätyyny, mustavalkoraidallinen ja aivan saman kaavan mukainen... Sun kissatyynyissä oli ihanat värit:)

  VastaaPoista
 20. Mäkin bongasin tyynyt ja järkytyin! Jotenkin menisi läpi jos tällaista sattuisi joskus että olisi aidosti sattumaa. Mutta kun just syksyllä oli ihan selkee kopio Paapiin sienistä ja toissa tammikuussa kun olin blogissa esitellyt farkuista tuunaamani äitiyshousut niin maaliskuun numerossa oli sitten sellaiset! :O

  Ärsyttää että miksei voida suosiolla tehdä jotain bloggaajapalstaa sinne vaikka, ois kaikilla parempi mieli!

  VastaaPoista
 21. Huomasin myös nuo tyynyt. Laita ihmeessä sinne palautetta, onhan tuo "hieman" outoa. Jos ideaasi haluavat käyttäää, olisi ollut asiallista pyytää lupa ja esitellä sinut tekijäksi. Toisaalta, jos joku vain on heille idean esittänyt omanaan, on lehti voinut sen hyvässä uskossa julkaista.

  VastaaPoista
 22. Mä luulen, että SK (ja Marimekkokin) on tarkasti perillä tekijänoikeuslaista. Sen mukaan ideat eivät ole kenenkään omaisuutta. Tämä ei tietenkään vähennä sitä seikkaa, että kuuluu hyviin tapoihin ilmoittaa, kenen alkuperäisideaa on käytetty, jos selvä esikuva on. Ihmettelenkin, miten lehdellä on varaa kohderyhmäänsä näin ärsyttää.

  VastaaPoista