01 toukokuuta, 2013

Vappuna 2013

Me ei tehty mitään erityistä tänä vappuna. Isla pääsi kylläkin teatteriin katsomaan Onnelia ja Annelia pk-kamun kanssa, se oli Islan synttärilahja. Me syötiin vappuruokia ja juotiin viiniä kotona mummin ja naapureiden kanssa ja ilta jatkuikin aika pitkälle.. Hauskaa oli!

Tänään kun on Islan virallinen synttäripäivä, sai muru ison Stella-Angryn lahjaksi, aamupalan sänkyyn (pitkäaikainen toive) ja itsetehtyjä marenkeja. Sen kummempaa en tänään viitsinyt leipoa, kun kamusynttärit on perjantaina ja mummi-kummi-ym. isommat synskät on sunnuntaina. Leipomista siis riittää.. ;)

Toivottavasti teilläkin oli kiva vappu! Leppoisaa keskiviikon jatkoa. ❖










This Walburgis night was nice and calm. Isla got to go to a theater with a daycare friend, it was her birthday present. We enjoyed good food and wine with my mom and our neighbors and stayed up pretty late. It was a fun night!

Today is Isla´s official birthday and in the morning she got a big soft Stella-bird and a breakfast in bed (a long time wish). I made her chocolate meringue but not a cake today, since she´ll have her friend-party on this Friday and a little bigger party on Sunday. So there will be some baking for me ahead.. ;)

Enjoy your Wednesday!

7 kommenttia:

  1. Paljon onnea ihanalle synttäritytölle!

    VastaaPoista
  2. Iloiset onnittelut :) Nam, marenkeja pitäisikin testata!

    VastaaPoista
  3. Paljon onnea sankarille!! Nam marengit on niin hyviä:)

    VastaaPoista
  4. Millaisella ohjeella olet tehnyt nämä marengit? Näyttävät erittäin hyviltä ja mietin että tässä on äitienpäivä tulossa.... :)) Ajattelin jos voisit kertoa ohjeen : )

    VastaaPoista
  5. Kiitos onnitteluista! :)

    Anonyymi, tein marengit tällaisella ohjeella: 4 kananmunan valkuaista + 2 dl sokeria -> vatkaa kovaksi vaahdoksi n. 10 min. Sulata suklaa (tumma, talous, tai mikä vaan) ja lisää kädenlämpöisenä vaahtoon varovasti käännellen. Pursota tai lusikoi marengista oman maun mukaisia kekoja pellille ja kypsennä 125-asteisessa uunissa (keskitasolla) n. 1,5 tuntia (itse vähensin tuosta n. 15 min, kun en halunnut ihan "kuivuneita", mutta teinkin tosi isoja könttejä). Marengit on kypsiä, kun ne ovat kevyitä ja irtoavat helposti leivinpaperista.

    VastaaPoista
  6. Kiitos paljon! :) Viimeksi meni kommentti vahingossa anonyyminä, tällä kertaa ei ;D ps. blogisi on aivan mahtava :>

    VastaaPoista