21 huhtikuuta, 2018

Capel mekko

Laitanpa heti perään vielä eiliset kuvat eilen ompelemastani Pixie mekosta, jonka tein Libertyn harmaasta Capel-kankaasta. Tereitä ei olisi tarvinnut laittaa, mutta halusin jonkun pienen jujun leikkauksiin mukaan ja päädyin vaaleanlilaan tere-nauhaan.

Malli on hieman leveä sirolle tytölleni, mutta kankaan kepeyden vuoksi se ei haittaa, edes käyttäjäänsä, joka on yleensä todella tarkka näissä asioissa. Ei saa olla liian leveää, eikä liian jäykkää kangasta. Onneksi Libertyt on niin täydellisiä siinä, että vaikka ovat 100% puuvillaa niin hienoimman laadun ja kankaan tiheän kudonnan vuoksi tuntuvat lähes silkkisiltä yllä. Niin täydellistä!

Kaavana käytin tällä kertaa Violette Field Threadsin "Pixie Dress"iä. Koot menevät kymmeneen vuoteen saakka, mutta suurensin kaavaa 11-vuotiaalle sopivaksi, tosin mekon mallin leveyden huomioiden ei olisi kyllä tarvinnut muuta kuin lisätä pituutta, mutta nyt meni noin ja nätti siitä tuli joka tapauksessa. Tykkään erityisesti takakappaleen pääntien leikkauksesta, se on kaunis.

Lisää kuvia mekosta näkyy edellisessä postauksessa, joissa pääosassa on hiusrusetit. :)

P.s. Tämä harmaa Capel on niin kevyttä, että se on jopa hieman läpikuultavaa (tätä en ole huomannut muissa Libertyissä). Vaalea värikin voi olla osasyy siihen ja lasten mekoissa ja vaatteissa se ei niin haittaakaan, mutta aikuisten mekkoon melkein kannattaa laittaa vaalea vuori, ellei tee oikein runsasta mallia jossa kankaan määrä tekee peittävyyden. Tässä mekossa on yläosan keskikappaleet vuoritettu.I sewed this dress yesterday using Violette Field Threads pattern Pixie dress. As fabric i used Liberty´s grey Capel. Even though the model of this dress is pretty wide for my petite girl it doesn´t matter with this beautiful and light Liberty fabric as it acts like silk almost. I was a bit worried at first since she is super strict about not using too wide clothes or too heavy fabrics, but she loves this dress and was super happy about it, so thank you Liberty once again for creating the most high quality. tight woven and silky light cottons! Pure love!

More pictures of this dress on my previous post! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti