02 tammikuuta, 2015

♥ Kani tutii ♥

Pikku-tyyppi Suloliini nukkumassa. Ehkä hieman turha postaus, mutta toi eläin ihmetyttää mua edelleen. Sen bravuuri on hypätä kyljelleen - tai lähes selälleen nukkumaan. Ensin se on pystyssä, sitten se saattaa "heijata" päätään hyppysuuntaan pari kertaa, jonka jälkeen ihan oikeasti hyppää nukkumaan, niin että kolahtaa. Saman tien on simmut kiinni ja karvapallo nukkuu. Liikkis.

Kaikista varoitteluista huolimatta, me ollaan edelleen ihan onnesta soikeina tän kanin kanssa. Toki se vaatii hoitoa, mutta ei sotke niin paljon kuin pelkäsin. Meillä on niin iso häkkikin Sulolle (olimme onnekkaita ja saimme sen käytettynä), ettei sitä tarvitse siivota kunnolla kuin kerran viikossa. Välissä otetaan vähän pissipuruja pois ja lisätään uutta. Vaikka meidän kani onkin aika villikko, eikä mikään sylissä viihtyvä pallura, on kesyyntyminen ollut tasaista ja palkitsevaa. Kani pyörittää koiraa, mutta ovat hyvin sopuisa parivaljakko. Joka päivä on yhtä mielenkiintoista seurata pupun seikkailuja, kun se pääsee vapaaksi. Kannatti ottaa. :)
Our smallest fellow asleep. This post maybe a bit unnecessary but our furry little creature does not cease to amaze me. His bravura is jumping to snooze. He literally rocks his head a few times to the side he´s about to jump on and loudly slomps to the ground and closes his little blue eyes. Just too cute. 

7 kommenttia:

 1. Suloinen!
  Pikku vinkki: Kanit tekee pissa-astiaan tarpeensa ihan kuin kissatkin. Näin ollen sotkua on jopa vielä vähemmän ;)
  Eli esim. eläinkaupasta löytyy sellainen kippo johon laitetaan puruja tai vieläkin paremmaksi on osoittautunut kissoille tarkoitettu, puriste purusta valmistettu puupelletti. Se sitoo myös hajua.
  Muuten sitten häkin pohjalla voi olla vaikkapa matto.
  Kanit oppii käymään astialla yllättävän nopeasti, joten suosittelen ihmeessä.
  Näin meillä kahden kanin kanssa mennään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos anonyymi vinkistä! Niitä otetaan aina ilolla vastaan, olemme kuitenkin ihan noviiseja edelleen näissä kaniasioissa. :)

   Meillä oli itse asiassa alkuun sellainen vessakoppi kulmassa Sulolle. Pidettiin sitä kolmisen kuukautta ja siellä oli myös kyseiset puupelletit kokeilussa (saatiin vähäsen yläkerran naapureilta, joilla on kissoja). Ehkä teimme jonkin virheen koulutuksessa (?), mutta Sulo vaan heitteli kippoa ympäriinsä pitkin yötä ja piti hirveää mekkalaa sen kanssa, käpertyi kyllä toisinaan sinne myös nukkumaan, mutta päätimme sitten ottaa sen pois viemästä häkistä tilaa, kun ei tuo höpsö sinne ikinä hätäänsä tehnyt. :)

   Netistä silloin luin, että pupua pitäisi nostaa usein vessakippoon ja siirtää sinne pissapuruja, jotta tajuaa sen vessaksi, mutta Sulolle se ei toiminut. Onkohan nyt jo myöhäistä, kun kani on 9 kk, mitä luulet? Ja kuinka sitä voisi edesauttaa ottamaan sen vessaksi? Kiitos, jos jaksat vielä vastailla. :)

   Poista
 2. On kyllä niin suloinen tuo teidän Sulo!!! Meidän edesmennyt kissa oli nuorempana sellainen, että se kaatui vaan suoraan kyljelleen, kun tuli väsy ja samantien höyhensaarille:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ilona, niin on. :) Voi ei miten söpöltä teidän kisu kuulosti. Eläimet on niin parhaita. <3

   Poista
 3. Moi. Käyn tuolla fallkullassa ja muistan vielä Sulon se oli minun lemppari niistä poikasista. Halusin kanin omakseen mutta allergian takia sitä ei voitu meille ottaa. Oli tuo kyllä silloin hirmuinen karvapallo. Pidin sillä myös valjaita ja tykkäsi loikkia niissä. Oletteko te kokeilleet talutella sitä. Ja terkkuja suolle ♡♥

  VastaaPoista
 4. Moikka! Ihana kuulla, että oot hoitanut Suloa ja tykännyt siitä! =) Mun mielestä myös se oli kaikista suloisin hahmo, ja ihan mieletön karvapallo, voi apua! Kuten huomaatkin, niin oon siltä jonkin verran karvoja karsinut pois. Ne mitkä "haittasi menoa", eli lähinnä raahasi perässään kaikki purut ja heinät ym. :D

  Sulo oli kesällä valjaissa ulkona, kotona se saa juosta vapaana, mutta ehkä olisi hyvä toisinaan pitääkin niitä valjaita, niin ei sitten vierasta niitä niin paljon, kun ilmat taas lämpenee ja pääsee ulos loikkimaan niissä. Terkut on välitetty silkkiuikulle. :)

  VastaaPoista
 5. Ihana Sulo ! :D Niin hauska nukkumatapa :)))

  VastaaPoista