15 tammikuuta, 2015

Iltaretki Suomenlinnaan tähtihousuissa

Meillä on rakkaus nimeltä Suomenlinna. Samalla se on sydänsuru, koska niin haluttais sinne asumaan, mutta taitaa se haave jäädä ikuisesti toteutumatta. Käytiin kuitenkin taas tänään siellä seikkailemassa. Mulla oli vapaapäivä, joten aamupäiväpalaverin jälkeen hain Niksun päiväkodista ja Islakin pääsi just sopivasti koulusta, tarkoitus oli lähteä valoisaan aikaan liikkeelle.. Valon rontti se loikkasi kuitenkin taas piiloon siinä vaiheessa kun päästiin torille, joten tunnelmakuvilla mennään.

Tunnelmallista siellä kyllä onkin. Mä tykkään tosta saaresta niin paljon, että on ihan sama mihin vuodenaikaan sinne menee. Niin kaunista - ja jos ei satu olemaan kesä, niin ihanan rauhallista, suorastaan seisahtanutta. Rauhoittavaa.

Saariseikkailun päätteeksi piti tietysti taas suunnata rantakahvilaan lämmittelemään kuuman kaakaon (kermavaahdon kera) ääreen. Lapset halus tällä kertaa ostaa ite käsintehdyt tikkarit ja kolikkokukkarot oli mukana sitä varten. Tämähän nimittäin suunniteltiin jo kotona.

Näistä kuvista ei hirveesti selkoa ota, mutta Niksun jalassa olevat housut on mun viimeisin käsityö. Mika löysi mun vanhan R-collectionin anorakin (teinivuosien mammuttikokoisen) ja oli heittämässä sitä pois. Mä sitten näin siinä Niilalle housumatskut ja niin niistä tuli ulkoiluhousut. Vähän piti leikellä ja kasata, jotta lahkeista tuli riittävän pitkät. Sain entiseltä työkaverilta silitettävää heijastin..jotain.. ja siitä leikkasin etulahkeeseen ison tähden ja taakse kolmion. Vähän huonosti otti paikoittain kiinni, mutta heijastaa, joten kaikki hyvin. :)

Käsityörintamalla on sekavaa. Paljon ilmoilla, asiat liikkuu, asiat seisoo. Ihan tässä jännittää missä sitä kuukauden, tai kahden päästä mennään. Täytyy yrittää pysyä kyydissä.

Today i only had one meeting in the afternoon so i promised to take the kids to an adventure to Suomenlinna (again). I guess we will never get tired of this place - no matter if it´s winter, spring, fall or summer. I love the moodiness and stillness of this island during winter time. It´s almost like walking in a fairytale. One of our biggest dream would be to live there - but unfortunately we are not the only ones and that´s why it´s practically impossible to get an apartment from this island.

Anyways, after the chilly walk we headed to the harbor café to warm up with some hot chocolate and cream. Kids had their own little coin pouches with some savings inside, they already planned at home to buy these big handmade lollipops they love. I bent - they were so cute and excited. What´s the point of life if you can´t enjoy your adventures, right? ;)

The pics of the pants (on Niila) are just because i made them, of my old (teenage years) parka. The material is really good so it was a practical move. I cut and ironed the reflective star on the front of the leg, back there is a triangle.

It was dark out there, but i hope you enjoy the mood. :)

3 kommenttia:

 1. Oi,ihania kuvia omasta synnyin- ja lapsuuskaupungista! Muistissa on lähinnä kesän tuoksut ja äänet ja joskus merenkaipuu tuntuu ihan ylitsepääsemättömältä... no ei kotipaikkakunnalta niin kovin pitkä matka merenrantaan ole mutta ei se sama ole:).
  -sirpa-

  VastaaPoista
 2. Teillä on ollut Tunnelmallinen retki, mahtavaa. Suomenlinna on kyllä ihana <3

  VastaaPoista
 3. Ihania tunnelmakuvia! Täytyisi lähteä lasten kanssa Suokkiin retkelle. Ei ole tullut käytyä siellä aikoihin!
  ps. Mitäs jänniä kässäuutisia sulla on???

  VastaaPoista