11 toukokuuta, 2018

Mitsi Valeria mekko

Herkän kauniista Libertyn Mitsi Valeria kankaasta valmistui tämä ihana mekko, aika sopivasti lähestyvää Hanami-juhlaakin ajatellen. Se ei kylläkään ollut mielessä kun mekon tein, mutta tänä vuonna haluaisin siellä ehtiä käymään, kirsikkapuut ja niiden kukat kun ovat suosikkejani! Oletteko te käyneet siellä aiempina vuosina ihastelemassa kukkivia kirsikkapuita?

Yhdistin mekkoon vaaleansinistä ja vaaleanpunaista pienikukkaista Mitsi Valeriaa ja kaavana käytin (suurentaen) Violette Field Threadsin Emmaline -mekkokaavaa. Olen kerran aiemminkin tehnyt tällä kaavalla tyttärelleni Art Galleryn kankaasta pitkän boho-mekon joka oli myös aivan ihana. Tykkään tästä kaavasta tosi paljon, kun sinänsä yksinkertainen mekko muuntuu todella kauniiksi tuon röyhelöpääntien vuoksi. Tykkään myös siitä, että kaula-aukko on v-mallinen.

Libertyn kankaista valmistettuna mekosta tuli ihanan kevyt ja vilpoinen, mutta samalla tarpeeksi muotonsa pitävä, että yksityiskohdat saavat ansaitsemansa huomion. Tällä kertaa tein myös lyhyemmän helman, jotta mekko on monikäyttöisempi.

P.s. Olen menossa huomenna (pe) ja lauantaina vielä työhuoneelle hommiin ja jos haluat tulla sinne katselemaan viime hetken Äitienpäivälahjoja (jokunen maatuskasaippuakin vielä jäljellä!) tai kankaita, niin tervetuloa! Vinkkaa vaan viestillä kellonaika, niin tiedän etten juuri silloin kipaise minnekään.

Mukavaa viikonloppua!
I made this dress of Liberty Mitsi Valeria in pale blue and pale pink. I love the small delicate pattern and colors in these two - perfect summer dress fabrics!
I used Violette Field Threads Emmeline pattern (enlarged it a bit) that i love. Simple but detailed look, one of my favorite girl´s dress pattern!
Have a great weekend!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti