14 elokuuta, 2016

♥ Meidän eläimet (uusi vauva!) ♥

Voi kuulkaa, täällä on eletty viimeinen kuukausi kuin kuumilla hiilillä, sillä olemme odottaneet, että uusi pieni kissavauvamme kasvaa luovutusikäänsä. Perjantaina pääsimme vihdoin hakemaan mussukan Porvoosta kotiin ja olemme niin niin onnellisia ja rakastuneita!! Ainakin kaikki paitsi Mau. Maulla tekee hieman tiukkaa antaa tilaa uudelle vauvalle ja onkin varsinainen pantteri, joka kyttää ja vaanii ja läpsii pikku tulokasta minkä ehtii. Olen kuullut, että kissoilla tämä on ihan normaalia ja toivonkin, että viikossa parissa alkaa pieni herra Maukin hyväksymään uuden kaverinsa.

Milo sen sijaan osaa vuosien kokemuksellaan antaa vauvalle tilaa ja ihanan rauhallisesti katselee kauempaa ja odottaa, että kisuvauva on valmis tekemään itse tuttavuutta. Täydellinen herrasmies tuo meidän valkoinen jätti kyllä! Täydellinen koira. Sinänsä hassua tässä onkin, että kissavauva sähisee Milolle, joka on maailman kiltein eikä uhkaa sitä millään tavalla, sitten taas Mauta se lähestyy sinnikkäästi uudelleen ja uudelleen, joka murisee ja hyökkäilee sen kimppuun jatkuvasti.
Milo sen sijaan kyllä komentaa välillä Mauta käyttäytymään. Jos vain vauva ymmärtäisi, kun sille kerron, että Milon viekkuun kannattaa mennä, sillä silloin Mau ei uskalla tehdä mitään. Huvittavaa on kyllä nyt täällä meidän eläintarhassa meno ja meininki. :D

Uusi tulokkaamme on tällä kertaa ihan rotukissa, Neva Masquerade (Siperiankissa). Meillähän kävi tämän kanssa aikamoinen munkki, sillä tämä kissapentue myytiin maatiaiskissoina, koska aloittavat kasvattajat eivät olleet tienneet, että vaikka emo synnytti pennut Suomessa ja isä on rekisteröity Suomessa, niin pentuja ei saa Suomen rekisteriin, koska emo on virallisesti Venäjän rekisterissä. Ei meillä rehellisesti sanottuna olisi ollut varaa rekisteröityyn Nevaan, eikä rotukissaa haettukkaan, vaan ensisijaisesti etsittiin taas Hesyt ja löytöeläintalot läpi, vaan nyt ei siellä käynyt tuuri akuuttiin kissanhimoon. Tori.fissä näin sitten tämän ilmoituksen ja ei varmaan tarvitse kertoa, että oltiin aika myytyjä. Pennuille olikin tietysti hirveä kysyntä ja oltiin ensimmäisiä jonossa, kun kaikki kolme pörrökasaa oli varattu. Kuinka ollakkaan, niin juuri se yksilö, johon ihastuttiin eniten jäikin meille, sillä sen varaaja ei enää ollut kasvattajiin yhteydessä. Onnekkaat me! :)

Valkoinen palleromme sai nyt nimensä perinteiseen tapaan niin, että jokainen sai antaa sille yhden nimen. Oli mun vuoro antaa etunimi ja lapset keksi seuraavat.

Hänestä tuli Haru Uljas Prinssi Aleksander =)

Ensimmäiset kuvat on kasvattajan ottamia. Ylin kuva oli Torissa, siinä Haru on alle kaksi kuukautta vanha, en tiedä tarkkaa ikää. Seuraavat kaksi kuvaa on otettu, kun Haru oli 2 kk.
Napsin itse kuvat tänään kaikista mussukoista, kun vetivät sikeitä, eli nyt tuoreimmissa kuvissa Haru on sen 3 kk - ja Maukkihan täyttää nyt viikon päästä vuoden. Täytyy sanoa, että tuo minimaalisena vauvana pitämäni kolli tuntuukin yhtäkkiä aika isolta ja hitsin painavalta. Riippuu tietysti aina mihin vertaa ja kun aikaisemmin vertauskohteena oli vain Milo. :D

Mukavaa sunnuntaita ystävät! Mä yritän tehdä vähän töitäkin, vaikka hiukka vaikeaa se nyt tänä viikonloppuna on ollut.. ;)

Meet our new baby ♥ Haru Uljas Prinssi Aleksander ♥ 3 months. I wrote such a long story there i think i´ll leave the translating to the internet translators, but this white baby´s breed is Neva Masquerade and we are in love. I took these sleepy photos today when all our furry babies were asleep. The first photos of Haru were taken by it´s breeder when he was 1,5-2 months old.

8 kommenttia:

 1. Oi ihanuus! Että voi joku olla suloinen!
  Kyllä se Maukin vielä tottuu:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No älä muuta sano. Ollaan ihan myytyjä, taas kerran - ja tietysti edelleen kaikkien meidän elukoiden suhteen. On ne vaan niin ihania!! Toivottavasti tottuu (pian)! Tänään on kyllä näkynyt jo häivähdyksiä pienestä periksi antamisesta, mutta ei sitten ihan vielä kuitenkaan. ;)

   Poista
 2. Onnea uudesta perheenjäsenestä! Miltä emo ja muut pennut näyttivät? Harusta tulee nimittäin ihan pyhän birman pentu mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjo! Kolme pentua oli samanvärisiä kuin Haru ja kahdella oli harmaat merkit. Pentujen vanhemmat olivat myös asunnossa ja näyttivät siltä miltä Nevat näyttävät (nyt kun olen paljon rotua googletellut). Olen itsekin huomannut yhdennäköisyyttä näiden rotujen välillä, etenkin pennuissa ja esim. Instassa olen muutamaan otteeseen luullutkin Birmaa (ja kyllä Ragdolliakin) Nevaksi pelkän kuvan perusteella. :)

   Poista
 3. Nythän minä vasta huomasin,että olit kirjoittanutkin pennun olevan Neva. En näköjään lukenut alunperin kaikkea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä ihme jos et jaksanut lukeakaan, kun tekstiä suorastaan tulvi tähän postaukseen. =)

   Poista
 4. voi voi voi...arvaa vaan iskeekö kissanpentukuume;)?Ihanan värinen pentu!
  Muksuilla tosin on koirakuume ja ollaankin jo parisen vuotta mietitty mikä rotu sopisi meille.Etsitään kyllä sekarotuista, mtta vähän suuuntaa haetaan.Kaikilla tosin on eri mielipide ja yksi ei haluaisi koiraa ollenkaan hehee.Voi olla,että tovi vielä pohdiskellaan:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ihan varmana iskee!! =) Onhan lemmikin otto aina iso asia joten hyvä, että pohditte tarkkan. Niihin kuitenkin sitoutuu niin pitkäksi aikaa niin sitä täydellistä vaihtoehtoa kannattaakin miettiä ja etsiä rauhassa, jos vaan kestää odottaa! ;)

   Poista