07 heinäkuuta, 2015

Vauvan täkki + pommi

Eräs ystävä sai jännittävän loppuodotuksen jälkeen esikoisensa muutama päivä sitten ja ajattelin ilahduttaa tuoretta äitiä kesäisellä vauvan täkillä. Täkin välissä ei ole vanua, koska ajatus oli, että sitä voisi myös käyttää kepeänä vaunupeittona. Taakse valikoitui söpö kukkainen retrokangas, jota jouduin kyllä vähän paikkailemaan tukikankaalla, kun leikattuani sen huomasin, että siellä täällä ympäri kangasta oli hapertuneita kohtia. Onneksi sillä ei käytössä ole niin väliä. :)
Kiitos teille muutamalle ihanalle, jotka jätitte kommentin edelliseen avautumispostaukseen. Tottahan se on, että itselleen kai jokainen ensisijaisesti tätä päiväkirjaa täyttää, oman mielensä mukaan (ainakin toivottavasti), mutta tosi on sekin, ettei tästä läheskään niin paljon iloa saa irti ilman lukijoita, enkä tässä vaiheessa matkaa ihan vaan omaksi ilokseni tätä kyllä jaksaisi tehdä.

Noh, tänään tuli sitten aika rankkoja uutisia vastaan te-keskukselta, eikä se koske ainoastaan mua, mutta oma pää tässä silti on pölkyllä. Vaikka myyntiä on ollut ihan mukavasti aloittavalle yrittäjälle, niin en mitenkään olisi pärjännyt näitä kuukausia ilman starttirahaa. Kulut on kuitenkin sen verran suuret yrittäjänä, että tulojen pitäisi olla aika paljon paremmat pärjätäkseen. Eikä siinä mitään, olin sen näin ajatellutkin, harva yrittäjäksi ryhtyvä tuskin saa ekana vuonnaan mitään huikeita tuloja ja sitä vartenhan starttiraha onkin.
Saamani viestin mukaan koko vuoden määrärahat on kuulemma käytetty, joten uusia tukia ei enää myönnetä, myöskään jatkoa jo myönnetylle starttirahalle. Eli käytännössä tässä on kaksi kuukautta armonaikaa ja sen jälkeen koittaa karu todellisuus, ihan liian aikaisin. Aika monelta tuoreelta yrittäjältä siis vedetään matto jalkojen alta ja lähitulevaisuus sen taitaa näyttää kuinka moni on enää loppuvuodesta pystyssä. Kylmää kyytiä. Yrittämättä en kyllä luovuta, mutta aikamoisen ahdistus-stressin uutinen sai päälle. En siis todellakaan lopeta blogia, enkä etenkään tuotteiden tänne tuuttaamista. Varattomana on kaikki markkinointi käytettävä edukseen ja jos tätä kautta tulee parikin asiakasta -tai myyntiä lisää, niin hyvä. Lähtekööt siis ne lukijat, jotka eivät jaksa kiinnostua. Niinhän teen itsekin, kun toisen blogin sisältö ei enää innosta.


Neljä uniikkia boho-laukkua tulossa pian myyntiin. Tämän pidin itse (oikeesti siksi, koska hihna oli huono, vähän rikki siis..). 

Jos Inna-niminen asiakas sattuu tämän lukemaan, niin erityiskiitos sinulle! Sait tänä aamuna luotua toivoa epätoivon keskelle ostamalla kasan tuotteitani. KIITOS!! ♥♥♥♥

Ja kiitos tietysti joka ikiselle teistä, jotka olette ostaneet/ostatte kaupastani tuotteen tai useamman! En voi ikinä kiittää siitä tarpeeksi.

6 kommenttia:

 1. Tsemppiä. Joskus käy niin että yrittäjän on tehtävä kahta työtä, leipätyötä jolla pyörittää sitten omaa firmaa ennekuin oma yritys alkaa tuottaa. Luepa kirjat taivas+helvetti, tarinoita suomalaisista yrittäjistä. Kannustavat ja innostavat kirjat. Terv. Käsityö yrittäjä. Ja löytö on hyvä ja asiansa osaava kirjanpitäjä joka opastaa asioissa, niitä kaikkia maksuja kun yrittäjällä riittää, mutta Siperia opettaa :) ja kysyvä ei tieltä eksy.

  VastaaPoista
 2. Voi, onpa kurja uutinen! Siitä taisi tänään olla uutisissakin juttua... Nyt pitää sitten kovasti tähdätä vaikka joulumyyntiin. Tsemppiä kovasti!

  VastaaPoista
 3. Kurja uutinen :/ Pidän taustalla peukkuja. Sulla on kivoja juttuja myynnissä. Eivät ihan ole sitä "mun juttuani" (kukkakuosit harvoin ovat), mutta tykkään käydä sun blogissa katselemassa silti. Tsemppiä tulevaan.

  VastaaPoista
 4. Huoh. Kurja uutinen :/ Yrittäjän elämä ei kyllä ole turhan helpoksi tehty. Arvostan suuresti jok'ikista puurtajaa, he tekevät varmasti suurella sydämellä juuri sitä mitä haluavatkin! :)

  VastaaPoista
 5. Nii-ih! Yrittäjän elämä on todellakin epävarmaa, ei pelkästään alussa vaan koko matkan. Ikinä ei voi tietää, mitä kulman takana odottaa. Sairaus on yksi odottamaton uhka monelle. Itse en ole saanut euroakaan tukea yrittäjän taipaleella, vaan kaikki on alusta asti pitänyt itse tienata. Tiedän, mitä on ison laskupinon äärellä laskea euroja ja repiä hiuksiaan. Siitä on glamour kaukana! Mutta jos on alussa miettinyt kaikki - myös uhkakuvat - ja päättänyt selättää vaikeudet, sitten ei muuta kuin sisulla eteenpäin!

  VastaaPoista
 6. Tosi kurja uutinen meille kaikille, jotka yritämme itse itsemme työllistää. Minä en ole vielä starttirahaa hakenut ja nyt ei kannata sitä edes enää yrittää. Ehkä uusi hallitus tuo yksityisyrittäjän saralle jotain helpotuksia lähivuosina. Toivotaan. Jatka vaan sinnikkäästi kauppasi kanssa. Aina kannattaa yrittää. Käy sitten kuinka tahansa, olet montaa kokemusta rikkaampi ja elämä kuljettaa eteenpäin. Sinulla on käsillä tekemisen taito, hyvä värisilmä ja suuri sydän - niillä pääsee pitkälle. Tsemppiä, terkuin Riitta

  VastaaPoista