14 helmikuuta, 2015

Rouhea maalaistyyli - kirja-arvostelu

Vaikka itse en miellä valkoista sisustusta suoraan (oikeastaan ollenkaan) maalaistyyliin, saa tämä sisustuskirja mut puolelleen heti ensimmäisellä aukeamalla olevalla kysymyksellä: "ehkä kaiken ei tarvise olla enää valkoista?". Tätä nykyä, kun joka kolmas "trendikäs" blogi esittelee valkoisella ja tyhjyydellä sisustettua kotiaan, takerrun itse sitäkin hanakammin niihin, joissa näkyy erilaisia pintoja, värejä, rouheaa tekemisen meininkiä ja elämisen jälkiä. Sama koskee kirjoja.


En koe olevani suoraan tämän kirjan kohderyhmää, ainakaan jos mietin maalaistyylistä sisustusta, mutta yllätyksekseni kirja tarjoaakin todella paljon silmänruokaa ja hyviä DIY-vinkkejä. Erilaiset maalit ja niiden käyttö sisustuksessa on kirjassa hyvin edustettuina työohjeiden kera. Ruoste-efektiä, liitumaalia, metallin hohdetta, valkoista patinaa valkovahalla, jopa sohvan maalaaminen täysin uuden näköiseksi - on kirjassa opastettu.Vanhojen esineiden fiksaamista uusiksi sisustuselementeiksi tai huonekaluiksi, tuolien ulkonäön muuttamista ihan toiseksi (helmitaulutuoli mun ehdoton suosikki!), tilkkutyyliä peileillä, lipastoilla, pöydillä, papereilla... Vanhojen ovien käyttämistä, niistä mitä upeampia huonekaluja tehden (esim. upea sängynpääty ja samassa kuvassa näkyvä hylly).
Myös lampunvarjostimet on otettu kekseliäästi uusiokäyttöön, kynttilöille keksitty erilaisia jalkoja ja asetteja ja yksi mun suosikeista, matkalaukut - on myös kirjassa hauskasti edustettuina.

Vähän edistyneemmälle tee-se-itse naiselle tai miehelle on kirjassa myös teko-ohjeet upealle puuhelmi-kattokruunulle.Kirja on mukavan messevä pureskeltava koko 144 sivun pituudeltaan ja suosittelen kyllä sinulle, joka tykkäät hakea kirjoista inspiraatiota ja persoonallisia ideoita. Tässä kirjassa on tosiaan myös ihan oikeasti käyttökelpoisia työohjeita moneen lähtöön, mikä on loistava juttu.

Kirjan on tehnyt ruotsalainen Anna Örnberg, kustantanut Kustannus-Mäkelä ja sitä on saatavilla hyvin varustetuista kirjakaupoista ja verkkokirjakaupoista.

3 kommenttia:

  1. Kiitos kivasta kirjavinkistä! Tuo näyttää kyllä juuri sellaiselta kirjalta joka on pakko hankkia!

    VastaaPoista
  2. Tuota täytyy päästä jossain hipeltämään, ehdottomasti!

    VastaaPoista
  3. Kiitos tästä, ihania kuvia! Laitoin heti kirjastoon varaukseen :)

    VastaaPoista