18 helmikuuta, 2014

Niilalle tilkkutäkki

Tähän täkkiin sain lopulta kulutettua jonkin verran enemmän aikaa kuin oli tarkoitus, mutta ihanasti sain myös jämäkankaita pois ja tästä tulikin ihan super värikäs ja iloisen sekava täkki. Niksu on ollut uudesta peitostaan innoissaan ja pieni lämpö päällä on pieni mies täällä köllötellyt sen alla pitkin päivää.

Hauskaa, kun katson noita pieniä tilkkuja, niin muistan jokaisesta kankaasta millä hetkellä se on mulle saapunut ja (ainakin melkein) mitä kaikkea olen siitä tehnyt. Mä kyllä tykkään tilkkutäkeistä ihan hulluna. Onneksi sain tän tehtyä, eikä jäänyt ikuisesti roikkumaan melkein valmiina! :)

Taustakankaana on vanhaa saatua Marimekon "Raita"-kangasta, joka oli leikattu kolmeen osaan, mutta ommeltuani palat yhteen, tuli siitä juuri sopiva tähän täkkiin. Täkin tein sen kokoiseksi, että se sopii Niksun sänkyyn, kun sitä pian jatketaan vähän pitemmäksi.

Pieniä neliöitä ompelin tähän kaikenkaikkiaan 513 kappaletta ja lisäksi vielä kolmioista ylä- ja alapäätyyn kaitaleet, eli kaikenkaikkiaan 557 palasta. Aikamoista surruttelua! :)

Ja p.s. Aikamoista on myös se, että mulla on vielä toinen samanlainen valmiiksi leikattu pino noita pieniä tilkkuja jäljellä!


This quilt i made for my little boy out of my leftover scraps actually took me longer than i intended when i started making it, but i am just so glad i got it done! There are so many little pieces of fabric put into a good use here that i can´t be anything but happy. And it does look nice and colorful and happily messy too. I love quilts! And my boy loves his new blanket too and has been curling under it all the time during the day. :)

I sewed together 513 little squares for this blanket and added to that - triangle shaped pieces to the top and bottom of the quilt - which makes total of 557 pieces of fabric! To the backside i put old Marimekko fabric "Raita" which i´ve got and it was in three separate pieces, so i just sewed them together and it became just the perfect size for this quilt.

P.s. The crazy part is that i still have about the same amount of those little squares waiting on the table to be put to use.. Gosh!

20 kommenttia:

 1. Mahtava peitto!! Upean värikkäitä tilkkuja sinulla. :)

  VastaaPoista
 2. ihana väriPOMMI!!! ja moniamoniamoniaTilkkusia!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos milla! Niin kyllä on, varsinainen ilotulitus. ;) Tilkkujakin aikamoinen määrä...

   Poista
 3. Hieno!! On sulla kyllä ihania kankaita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! =) On niitä aika paljon kaikenlaisia kankaita kyllä ollut tässä matkan varrella. Olin jo unohtanut tosi monta ennen kuin löysin ne taas sieltä vanhoista tilkkupusseista.

   Poista
 4. Voi miten soma! Ja aikamoisesti olet jaksanut noita leikata ja ommella! :) Minkä kokoisia tilkkuja käytit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rosa! :) Tilkut on n. 5 x 5 cm.

   Poista
 5. Tiina, Ilona ja Manda: Kiitos! =)

  VastaaPoista
 6. Hurmaava peitto! Oikein väritykitystä :) Ja kiitos söpöisistä karhutossuista. Olivat toki jo aikaa sitten perillä ja käytössäkin ovat olleet jo useasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Mari! Hei kiva kuulla, että tossut on ollut mieluisat ja päässeet jalkoja lämmittämään! =)

   Poista
 7. Aivan mahtava! Melkoista saksimista ja suruttelua, mutta sinultahan se käy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiitos paljon! :) Taisi mulla mennä kaikenkaikkiaan kaks päivää kun leikkelin niitä tilkkuja, ja niitä siis tosiaan on vielä ihan hirmu pino odottamassa jotain uutta projektia..

   Poista
 8. Tää on kyllä jotain aivan valtavan kaunista! Voin vaan kuvitella mikä työmäärä tuossa on ollut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! ♥ Oli siinä oma hommansa, mutta asennoiduin tällä kertaa (yllättävää kyllä) aika hyvin noihin pieniin tilkkuihin. :D

   Poista
 9. Voihan värit! Ihana tosiaan muistella kaikkia ompeluksia keräämällä niistä ihana tilkkupeitto. Sehän idea tilkkupeitolla alun alkaen on ollutkin, tehdä jämätilkuista jotain kaunista :) Mukavaa kevättä sinulle!

  VastaaPoista
 10. Aivan ihana väripläjäys!

  VastaaPoista
 11. Huippuhieno tilkkutäkki! Kyllä tuon kanssa kelpaa kölliä.

  VastaaPoista
 12. Vitsit että on makea!!!

  VastaaPoista