08 maaliskuuta, 2012

Voihan kökkö!

Ekat lasten tilaustossut oli saapuneet tänään perille ja muuten olivat onneksi olleet oikein mieluisat, mutta... Se hitsin lateximönjä. Kovasti mulle myyjä kertoi, että se pysyy ja kestää pesuakin, mutta niin vaan kuulemma alkoi numerot roikkumaan ja nappulat lentelemään kun pikkuinen tyttö kirmasi ne jalassaan. En siis voi nyt mennä takuuseen että jarrut pysyy pohjissa. :(

Onko kellään kokemuksia tästä aineesta, tai olisiko jollain tietoa jostain paremmasta (joka pysyy ja oikeesti kestää kulutusta!)? Vähän kyllä sapettaa jos nää on ihan susijuttuja, koska köyhän kukkarosta 18 euroa turhuuteen ei oo kivaa. Yritin äsken niitä nyppylöitä kotona olevista tossuista kiskoa, mutta pysyivät tiukasti kiinni. Ilmeisesti ei kuitenkaan sitten kestä kunnon hankausta kun ovat jalassa..? Pöh, mua turhauttaa.


Too frustrated to translate. Seems like the non-stop doesn´t stick but falls off when used. :(

13 kommenttia:

 1. meillä on sock stop merkkistä ja hyvin on kestänyt villasukissa ja tavallisissa trikoo sukissa, ainoastaan jos laittaa vanhojen jarrujen päälle niin ei kestä.

  VastaaPoista
 2. No voi :(
  Ei voi aina tietää miten mikäkin aine toimii.
  Minulla ei ole kokemusta tuosta tuotteesta, mutta mieleeni tuli, kun tilasin lankoja www.knitting.room.fi
  niin sieltä tuli ihan kirjallinen esite kaikesta muustakin ja siellä oli myytävänä semmoinen kuin Sock-Stop,(mistä edellinenkin kirjoittaa) yksi pullo 7,50€ ja pullossa on 100ml. Kertoo, että kestää 40 asteen pesun, ei rumpukuivausta.

  VastaaPoista
 3. Ihania ne sinun tekemät tossut! Oletko pessyt kangasta ennen ompelua? Voisko se vaikuttaa jos kankaassa on jotain suoja-ainetta? Minullakin on tossuja työnalla, mutta Rovaniemen kokoisesta kaupungista tuntuu jarrusukka-aineet olevan kiven alla löytää. 4-vuotias meillä kyllä sipsuttelee jo ilmankin, mutta 1-vuotiaalle "osaan minä kohta juostakin" vilperille tarvii ehdottomasti liukuestoa!

  VastaaPoista
 4. Kiitos ehdotuksista! Täytyy sitten varmaan kokeilla tota sock-stoppia kun seuraavan kerran saan rahaa.

  Kati: Esipesen aina kaikki kankaat kyllä ennen kuin teen niistä mitään. Ihan jo kutistumisvaarankin vuoksi. Se ei tässä tapauksessa voi olla syynä. Noita jarrusukka-aineita muuten näytti olevan aika monessa nettikaupassakin myynnissä, jos sieltä ei paikan päältä löydy. Kannattaa googlettaa. :)

  VastaaPoista
 5. Toi onkin ikävää! Käsityöyrittäjänä koitan muistuttaa itselleni tuotekehittelystä, että aina pitäisi malttaa tehdä tarpeeksi testejä ennen myyntiä. Usein lipsun tästä kun on niin kiire esitellä joku ihanuus asiakkaalle. Ymmärrän siksi oikein hyvin harmistuksesi. Virheisiin kun ei olisi varaa...Onneksi asia tuli näin pian esille ja ehdit korjata tilanteen. MInulle suositeltiin maitoliimaa vastaavaan tarkoitukseen. Sen tiedän, että estää liukkauden hyvin ja ainakin yhden pesun on kestänyt, mutta en ole koskaan myyntiin vielä tuotteita kelpuuttanut, joten ei ole laajempaa kokemusta. Ainakaan yhtä kivan näköistä maitoliimalla ei taida saada? Mutta jos kiinnostaa, käy katsomassa hyvin varustellusta rautakaupasta ja kokeile!

  VastaaPoista
 6. Jospa nuo tökötit on tarkoitettu enemmänkin neulokselle (sukat), jolloin aine ikäänkuin imeytyy paremmin kuituihin ja epätasaiseen, karheampaan pintaan. Puuvilla taas on niin liukas- ja sileäpintaista, että irtoaa ehkä juuri siksi.

  VastaaPoista
 7. Mervi: Niinhän se vähän on. On vaikea malttaa kun on niin innoissaan. En taida maitoliimaa ottaa käyttöön, jos siitä ei saa siistiä jälkeä. Kauneus ennen kaikkea. ;)

  Ilona: Se kävi mullakin mielessä, mutta uskoin myyjää joka sanoi, että kankaassakin pitäisi pysyä ihan yhtä lailla. Ei kai auta muuta kuin testata lisää. Mietin myös sitä, että laitoinkohan niihin ekoihin tossuihin liian varovasti sitä. Olin kyllä aika "helläkätinen" kun pelkäsin että sottaan. Oon nyt hinkuttanut noita täällä olevia tossujen pohjia lattiaan minkä oon viitsinyt ilman että ne tuhriintuu ja hyvin tuntuu pysyvän. Käyttökokemusta selvästi tarvii lisää.

  VastaaPoista
 8. mulla on sock stoppia mustana melkein täys pullo! Haluutko vaihtaa sen vaikka johonkin pikkuaskarteluun? Ni ei tarvi ostaa. Mä hankin sen ihan huvin vuoksi kokeillakseni sitä, mut ei k tarvi satoja jarrusukkia!

  VastaaPoista
 9. No voihan kökkö. Toivottaasti löydät kunnon aineen, koska nuo liukuesteet on hyvä idea noihin ihastuttaviin tossuihin!

  VastaaPoista
 10. Elsa: Joo!!

  Nonna: Niinpä, toivottavasti!

  VastaaPoista
 11. Sock stoppia on käytetty myös täällä ja hyvin on pysynyt pesuissakin - tosin vain villasukissa kokeiltuna.

  VastaaPoista
 12. No voi harmi! Toivottavasti löytyy parempi aine ihaniin tossuihisi.

  VastaaPoista
 13. Minulla huonoja kokemuksia Sock Stopista kaksissa lasten kangastossuissa, irtoilevat käytössä ja päätyvät lasten suuhun... Tosi kauniita tossuja teet!

  VastaaPoista