18 lokakuuta, 2014

Arkea ja jännitystä

Tämä lokakuu on ollut jännitystä täynnä. Päätin vihdoin viedä eteenpäin mun vuosien haavetta alkaa käsityöläiseksi ja sanoin itseni irti päivätyöstäni. Ihan en vieläkään uskaltanut hypätä täysin oravanpyörästä, vaan ensin metsästin itselleni osa-aikatyön ja onnekseni pääsin vielä juuri sinne, minne eniten halusin ja mikä itse asiassa tukee loistavasti käsityöläisyyttäni.

Jännittää kyllä hulluna ja paljon on asioita selvitettävänä. Toiminimi on tulossa loppuvuoden aikana käyttöön ja tällä hetkellä teen täysillä joulumyyjäisiin tuotteita. Toiveissa olisi saada vielä toinen myyntipaikka tälle vuodelle. Kolme viikkoa on vanhassa työpaikassa jäljellä ja sitten alkaa uusi elämä. Toivottavasti ei mee ihan puihin mun suunnitelmat ja yrittelyt! Tunteet ja ajatukset kiitää vuoristoradan kyydissä.


Osa-aikatyöpaikan saaminen oli se asia mitä teidän kanssa halusin juhlia, jos sen saisin, ja nyt kun sain, järjestän pian jonkun kivan arvonnan kaikille lukijoilleni. Mitä te toivoisitte palkinnoksi, jos se voisi olla mitä tahansa? 

Alla arkisia kuvia:

Eilen saatiin seinään roskiksesta dyykatut ja uudelleen maalatut puuhyllyt lastenhuoneeseen. Niksun oli pakko saada legorakennelmille turvapaikka (ja mun oli pakko saada ne pois lattialta!!!).

Huh tota krääsän määrää...





Tänä syksynä oon hurahtanut Pukka-teehen. Pakko saada vähintään kerran päivässä kupponen herkullista luomuteetä. Oon huomannut, että toi Night time -tee oikeesti rauhoittaa ihanasti unille (tai sit vaan kuvittelen, mut hyvä sekin).


Naapurin pikku-hurmurilla oli tänään juhlat, joihin lähti mukaan pieni kassi ja laulukirjasta tehty kortti.



Neuloin itselleni toiset villasukat. Tällä kertaa hullut neonväriset. Tummanharmaa loppui kesken, joten toiseen sukkaan piti jatkaa tummansinisellä. Mulla on kyllä ruma neulomiskäsiala.



 Työn alla söpöjä pehmeitä joulumyyjäisiin. 


Huomasin, että Alkoon oli tullut jo jouluglögejä. Tykkään maistella erilaisia mausteglögejä ja viikonlopun maistiaiseksi lähti mukaan ruotsalainen Dufvenkrooksin viiniglögi, jossa on mausteina kardemummaa, neilikkaa ja inkivääriä. Tykkäsin!
Erityisen hyvää itse leivottujen (no okei, mummin leipomien) kardemummakeksien kanssa. Tostakin ihanasta langasta aion tehdä itelleni villasukat. Mulla on nyt missio. Kasa kivoja villasukkia mulle. Kuvassa näkyvä lanka on Dropsin Fabel, väri: karkki.
Katsotaan monta paria saan valmiiksi ennen kuin kyllästyn. ;)


I finally made the decision to try my wings as a crafter. This is something i´ve dreamed about for years now but been just too scared to try it out. I still didn´t have the guts to jump straight to the unknown, instead i got myself a part-time job from a fabric store (which is just perfect!), resigned from my day job and will try my hardest to fulfill my dreams so that some day i can do it full time. And if i don´t succeed - at least i have tried and then i know. So exciting!!

Above: random pics taken today. My boy needed a place to store his Lego installations (and i needed them off the floor!!) so we re-decorated our kids room wall putting new wooden shelves (i found from the skip and painted) there. 

I´ve also been drinking a lot of organic Pukka tea (which i love!), knitted myself a new crazy colored neon pair of socks with my ugly style, sewed our neighbors little birthday boy a bag, made some cute softies for the christmas fair and just enjoyed the being. 

Three weeks and my life changes. What a roller coaster of emotions!

P.s. I have a mission. To make myself several pretty or/and fun socks. Let´s see how many i get done before i get bored. ;)

43 kommenttia:

  1. Onnea, Nova, uusiin haasteisiin! Ole ylpeä itsestäsi, olet lähtenyt tavoittelemaan haaveitasi ja ollut ROHKEA!!!
    t. Terhi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Terhi! Yritän pitää tämän mielessä. :)

      Poista
  2. Onnea uusiin haasteisiin! Minä tein viime keväänä saman päätöksen ja sanoin itseni irti vakityöstä. Minäkin vähän varmistelin itselleni töitä tälle syksylle, mutta en edes osa-aikaisuuden verran vaan vain parille aamupäivälle. Yrityksen perustamisessa on ollut oma hommansa (mun blogissani on myös postauksia aiheesta), mutta kaikki on kannattanut ja joka aamu nautin siitä, että saan tehdä sitä, mistä tykkään ja elämä tuntuu myös koko ajan avaavan uusia ovia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heli! Toi sun viimeinen lause, se on juuri se, mitä eniten odotan. En ajatellutkaan ettei siinä hommaa olisi. Siksi olenkin kypsytellyt ja sahannut ees-taas tämän kanssa jo vuosia. Katsotaan mitä tulee.. :)

      Poista
  3. Hienoa ja rohkeaa ja upeaa ... Onnea matkaan! Sinun värisilmälläsi ja taidoillasi tulee varmasti menestystä! ;o)
    ... itsekin salaa haaveilen moisesta hypystä ...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tanja kauniista sanoistasi! Toivotaan ainakin. ;)

      Poista
  4. Lycka till! Itse haaveilen ompelemastasi tyynystä, sellaisesta vähän isommasta, joka voisi majailla olohuoneessa. Sellainen olisi toivearpajaispalkintoni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja kiitos vinkistä myös! Katsotaan mitä tulee.. ;)

      Poista
  5. Paljon onnea uuteen! Olet rohkea! Innolla seuraan mitä kaikkea kivaa saatkaan aikaiseksi.

    VastaaPoista
  6. Onnea! Toivottavasti uusi työpaikka on se mitä arvelen.... :) /Milla

    VastaaPoista
  7. Jee-huuto elämänmuutokselle tätäkin kautta! Ihana tuo karkki-lanka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee!! Niin on!! Kohta näet sen täällä sukkina.. ;)

      Poista
  8. Kuulostaa ihanalta muutokselta! Sun käsityöt on kyllä todella upeita!

    VastaaPoista
  9. Voi onnea! Kunpa tuo onnistuisi itseltäkin. Nyt kun tuntuu, että ei jää aikaa yritykselle juuri lainkaan täyspäiväisen työn ja perheen arjen pyörittämisen ohella. Ehkä rohkenen vielä joskus tehdä yhtä rohkeita ratkaisuja. Ihania taas sinun kuvat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Annika! :) Joku päivä saatat hyvinkin vielä rohjeta! Kuljet ensin ton polun loppuun, sieltä se uskallus löytyy.

      Poista
  10. Onnea haaveiden tielle :)! Rohkeus ja uskallus jää monelta käyttämättä, kun tuntuu turvallisemmalta jäädä vanhaan tuttuun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna! Niinhän se on. Ajattelin, että niin se on mullakin. Onhan tää aika pelottavaakin, mutta toivotaan etten lennä ihan persaus edellä puuhun. Ainakaan täysii. ;)

      Poista
  11. Onnea!
    Arvostan todella päätöstäsi. Elämä on niin lyhyt, että miksi ei tekisi sitä mistä unelmoi.
    Voih, kunpa olisin tarpeeksi rohkea itsekin :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos KahviKaneli. <3 Siinä on toinen asia mitä oon miettinyt paljon ja joka tuli entistä enemmän pinnalle tätä päätöstä miettiessäni. Kun täällä vaan kerran (ehkä?) ollaan, niin surisin, jos en edes yrittäisi. Ihan varmasti.

      Poista
  12. Voi! Nyt nostan hattua ja korkealle! Loistavaa, että sulla oli ´munaa´ tehdä tuo päätös ja toivon todella, että menestyt! Sulla on silmää ja ihania tuotteita, joten siltä kantilta ainakin näyttää oikein hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos NorppaStiina! Oot ihana. <3 Toivotaan parasta, yritän nyt ainakin saada ruokarahat pöytään, vaikka vähän isompikin "menestys" ei yhtään haittaisi. :D

      Poista
  13. Aa ihanaa tavarapaljoutta, värejä ja kuoseja. Onnea ja iloa valitsemallesi tielle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos miia, kivaa jos miellytti meidän sekasorto. :D

      Poista
  14. Hei paljon onnea uusille tuulille!! Hienoa että olet rohkeasti päättänyt tehdä sitä mitä haluat:).
    -sirpa-

    VastaaPoista
  15. Hei ja hip hurraa uusille suunnitelmillesi. Onnea ja rohkeutta tehdä just sitä mitä haluat. uskon , että sinulla on mahdollisuus pärjätä , olethan omaperäinen käsityöläinen , sinun töissäsi on väriä ja taitoa samaan aikaan. Onnea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana Auliseni! <3 Kauniisti sanottu. Toivotaan, että pärjätään, eikä kuolla nälkään. =)

      Poista
  16. Onnea onnea! Laitoinkin sulle jo mailia, toivottavasti vanha osoite vielä toimii... :)

    VastaaPoista
  17. Onnellinen puolestasi, rohkea nainen!

    VastaaPoista
  18. Onnea Nova! Mulla sama edessä, hei laitankin sulle mailia aiheesta! :) Voi tosin vähän kestää, ollaan just Intiassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Rosa! Sainkin kiinnostavan viestisi. Pureskelen sitä vielä ennen kuin vastaan. :)

      Poista
    2. Pureskele ihmeessä, ja ole yhteydessä jos yhtään kiinnostut niin voidaan jutskailla lisää :) On tässä itselläkin vielä pureskeltavaa ja suunniteltavaa :)

      Poista
  19. Ah, nuo villasukat ovat aivan ihanan väritset!
    Niin pirrrrteät näin pimeään vuodenaikaan! :))) ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Marika! Ne on kyllä TODELLA pirteät. :D

      Poista
  20. Nova, aivan loistava uutinen! Hyvällä fiiliksellä ja seikkailu mielellä kohti uusia haasteita yrittäjänä :) Sinulla on taitoa ja silmää, unikkeja ja erilaisia käsitöitä, sekä valloittavat väri yhdistelmät!

    -LauraLumina

    VastaaPoista
  21. Heipsan Nova-ihanainen!

    Kommentoin justiinsa, ja se kutale hilppasi jonnekin bloggerin uumeniin, eli jos tuplaa pukkaa niin tuleepa sitten laitettua kaksinverroin onnitteluja uusille tuulille! Nää on ihan parhaita uutisia! Jatkat vaan samaan malliin, ja se on siinä, sinun jutut on just sua ja uniikkia!

    Isot onnittelut ja lokakuiset terveiset sateisesta Joensuusta!

    Mia

    VastaaPoista