14 kesäkuuta, 2012

Liitusota

Mua ottaa päähän. Eilen oli pihalla kiva porukka, paljon lapsia, kaikilla hauskaa... kunnes naapurirapun valittaja ilmestyi pihalle. Oikeesti, onko niin hirveetä, jos pihalla näkyy jälkiä lapsista? Värikkäitä jälkiä, luovaa pienten käsien tekemää taidetta, joka merkitsee lapsille paljon?

Ymmärtäisin, jos lapset piirtelisi seiniin tai tuhrisi tusseilla ja kynillä mitkä ei lähde pois, mutta katuliidut! Ne lähtee ekan sateen mukana pois, monesti jo aiemmin, ihan kulumalla. Miten jotain aikuista voi ahdistaa se, että lapset tuo tylsään betonimaailmaan vähän väriä? Moni muukin naapurirapusta on kuulemma sanonut että se häiritsee. Joopa joo.
Tajuun kyllä, että nelikymppinen lapseton ihminen ei ehkä ymmärrä lapsia, tai sitä mikä pientä ilahduttaa, mutta ei nyt silti tarvii tulla tökkimään kaksvuotiasta muualle ja haastaa riitaa iloiseen ilmapiiriin. Poiskin saa muuttaa, jos ei kestä asua todella runsaslapsisella alueella, joka muuten on harvinaisen siisti ja viihtyisä moneen muuhun paikkaan verrattuna.

Tiedän, etten oo ainoa ketä kyseinen valittaja ottaa päähän, eikä mun pitäis ees miettiä koko juttua. Ehkä nyt en enää mietikään, kun sain oksennettua tän ulos. Ja minkä mä sille lopulta voin, jos joku haluaa elää elämäänsä negatiivisuutta viljellen.. En sitä kyllä silti tajua.

Loppuun kiitos rakkaalle blogilleni ja uskollisille lukijoilleni joille saan tilittää, kun siltä tuntuu.

Iloista ja eritoten POSITIIVISTA päivää kaikille teille! ;)

To make a long story short. Yesterday at our yard was a fun gang of little kids and everyone was enjoying themselves - until the whiner from the next stairway appeared outside. She was totally upset about little kids ages 1 to 5 coloring the ugly concrete stairs and expressing themselves in the yard - with street crayons that wash off with the first rain and usually just fade away even before that.

So this posting is me going on about that. I don´t get her, or any narrow minded people like her. Why live in a neighborhood full of little kids if they annoy you so much..?? And just so you know - our yard is actually really nice and clean, it´s not like it shows anywhere how much kids really live here.

But that´s it for me. I´m not gonna let her bug my mind anymore. Now i´ll try to forget the whole incident ever happened and hope i run into her as rarely as possible. I know for a fact i´m not the only one in these two stairways that´s tired of her constant whining of something and everything... Some people just want to be negative about everything. I just don´t see the point.

P.s. If you are wondering what it says in that pole: You are allowed to draw in our balcony! ;)

Have a fun and POSITIVE day everyone!

10 kommenttia:

 1. Voi harmi! Yleensä jokaisessa talossa/taloyhtiössä on joku, joka pilaa muiden ilon. Onko teillä jotain taloyhtiön kokouksia tms. missä voisi yhteisesti sopia, että lapset saa piirtää katuliiduilla. Tai sopia alue, mihin saa piirtää...Ei kai yksi ihminen voi kaikkien puolesta päättää?

  VastaaPoista
 2. Niin pikkusieluista touhua tuollainen. Minusta on hauskan näköistä, jos lapset piirtävät asfalttiin liiduilla kuvia ja kirjoittavat tervehdyksiään. Onneksi partsilla saa piirtää liiduilla :)

  VastaaPoista
 3. Tylsää!Tylsää!Tylsää!

  VastaaPoista
 4. "Joutavalla jottain" - sanoisi anoppini.

  VastaaPoista
 5. Voi apua, eikai tommosia ihmisia voi olla edes olemassa!Ala anna yhden pahan omenan pilata lasten iloa. Jos teita "lapsellisia" asuu talossa useampi perhe, tehkaa yhteinen adressit tai muu vetoomus ja yhtiokokouksessa esille asia vaan. Tuntuu tosi naurettavalta jos lapsilta kielletaan katuliidut....
  aurinkoisia ajatuksia ja tsemppia naapurirapun noita-akan kanssa ; )

  VastaaPoista
 6. Meillä asuu taloyhtiössä ihan samanlainen (todennäköisesti) lapseton pihapoliisi. Jaksoi laitella lappusiaan ja valittaa, kunnes yksi pihan isistä kunnostautui ja niittasi leikkipaikalle sarkastiset pihasäännöt, jossa mm. kehotettiin vanhempia lähettämään pihakomissiolle valokuva uusista ulkoiluvaatteista, jotta komission jäsenet erottavat yhtiössä asuvat lapset naapuriyhtiön tunkeilija-lapsista:) Eipä ole montaa kertaa sen jälkeen avautunut. Häntä tosin häiritsee myös, jos ihmiset käyttävät taloyhtiön pesutuvassa muita kuin hajusteettomia pesuaineita... Eli kohdistuu lasten lisäksi myös aikuisiin... Tuollaiset kannattaa vaan jättää omaan arvoonsa (tai omaa ärsytystä lievittääkseen ilmiantaa kerrostalokyttääjät-sivustolle:)

  VastaaPoista
 7. Hei!

  Meillä on täällä rivitaloyhtiössä vähän samanlaista juttua! Olen kieltänyt omia lapsiani piirtämästä liiduilla yleisille ja yhteisille piha-alueille,mutta sallinut heidän piirtää oman ovemme edustan pihakäytävälle.Tuolta käytävältä on tosin kulku myös YHDEN naapuriperheen ovelle. Useampana kesänä nuo piirtelyt ovat olleet ok,kunnes viime kesän lopulla naapurinrouva alkoi valittaa,että koiransa tassuissa tuo liitu kantautuu sisälle ja sotkee matot....Eli se siitä pienestäkin ilosta sitten!! Tänä kesänä meillä ei vielä liituja ole esille kaivattu.Ja jos tytöt niitä kaipailee,en tiedä,mihin annan heidän enää niillä piirtää,ettei vaan "töherrykset" häiritse naapureita ja sotke heidän kengänpohjiaan....Huoh!

  VastaaPoista
 8. Voih! Minä rakastan katuliituja juuri siksi, että niillä saa betoniviidakkoon hieman piristystä ja väriä sekä iloa. Tilapäistä mutta ihanaa.
  Vanhempani asuvat omakotitalossa, jonka eteen äitini oli tyttäremme kanssa piirrellyt katuliiduilla. Naapurinrouva oli tullut sanomaan äidilleni, että ihanaa kun kadulla asuneiden lasten lapset tulevat piristämään katua ja toinen taas oli kovaan ääneen valitellut miehelleen vanhempieni kodin edessä (siitä ohi kävellessään), äitini ollessa ulkona, että on se kumma kun pitää kaikki paikat sotkea.
  Tuollaisia ilonpilaajia löytyy aina. Ne on vaan jätettävä omaan arvoonsa ja pidettävä kiinni omista pienistä ilonaiheista. :)

  VastaaPoista
 9. Voi harmi, noi on tosi kurjia tollaset :( Muistan kyllä omasta lapsuudestani kuinka kiva oli piirtää omakotitalon vähäiselle asvaltille.

  VastaaPoista
 10. Hetken aikaahan katuliitujen jälki pihassa näkyy ja niin lyhyt on kesäkin, eiväthän piirustukset piha-asfaltilla pitkään säily... Ehkä koiran kanssa voi pihapiirustukset kiertää... Mikä voi olla syynä moiseen?
  Taannoin asuin talossa, jossa osan pihan lapsista sallittiin piirrellä talon seiniin ja porrastasanteelle, se jo ehkä on hieman eri asia. Taidettiinpa siinä jonkun asukkaan takkiakin sitten kuivapesettää, josta nuo seinämaalaukset eivät irronneet. Eivätkä nuo pienokaisten taiteelliset luomukset poistuneet portaikoista ennen kuin isännöitsijä puuttui asiaan, en enää muista mahtoiko peräti tulla katuliitujen täyskielto pihaan (ainakin sellaista harkittiin), mikä oli tietenkin todella harmi etenkin niille, jotka nätisti silloin tällöin asfaltille raapustelivat. Siinä meni sitten muutamien kanssa koko pihan lasten kesäilo.
  Kyllähän pihaan on pakko lapset ja lasten tekemiset mahtua!
  Nautinollista kesää, kun sitä nyt näyttää riittävän!

  VastaaPoista