21 toukokuuta, 2012

Mekkotehdas kirja-arvostelu

Sain pari viikkoa sitten kieli pitkällä odottamani Mekkotehdas kirjan arvosteltavaksi. Oon melko varma, että tämä kirja on kevään kuumin peruna mitä tulee käsityökirjoihin. Osasin odottaa kauniita mekkoja ja ehkä vähän muutakin kivaa pientä askartelua/ompelua. En osannut odottaa näin kattavaa pakettia! Kirjassa on huisin monta mekkoa - mekkomalleja muuntelemalla, lisäämällä ja poistamalla helma- ja olkarimpsuja jne. muuntuu useampikin mekkomalli moneksi ihan omanlaiseksi mekokseen.

Erikoista tässä kirjassa on se, että voisin tehdä tästä ihan jokaisen mekon. Jokainen on kaunis, kankaita myöten. Yleensä käsityökirjoista valikoituu heti muutama kiva juttu mitä pitää kokeilla. Tämän kirjan kanssa huomaan palaavani siihen lähes päivittäin. Ihailemaan ja suunnittelemaan, miettimään minkä mekon tekisin seuraavaksi ja kenelle. Todella inspiroiva teos. Lisäksi tämä kirja tekee sen mihin kaikki ei pysty, se herättelee ompelijan omaa luovuutta niin, että tekee mieli alkaa muuntelemaan mekkoja hieman, ottaa toisesta mallista hiha tai helmarimpsu ja siirtää se toiseen, tai kuvio, ihana bambi jonka kaavat kirjasta löytyy, tai sudenkorento.

Kaavoja löytyy koossa 86/92-122/128. Mukana myös ihana naisten mekko, jossa kaavakoot on 36-44.

Mun ompelusaldo tällä hetkellä on kolme mekkoa kirjasta. Bambimekon olettekin jo nähneet kirjanjulkkari-postauksessa. Kaksi muuta lisään tänne seuraavaksi. Tässä blogissa tulee pompsahtelemaan varmasti tasaisin väliajoin Mekkotehdas-kirjasta otettuja mekkosia, sillä aion melko varmasti tehdä lähes jokaisesta mallista jonkun version. :)

Kaavat on erittäin selkeät ja kaava-arkeista helposti piirrettävissä. Kirjassa on kirjalliset teko-ohjeet mekoille, sekä piirrettyjä ompeluohjeita, joita seuraamalla vähän hankalammatkin kohdat tulee selkeämmiksi ja helpommin tajuttaviksi. Kiva lisä on myös se, että kaikki mekot variaatiomahdollisuuksineen on kuvattu perättäisille sivuille kirjan loppupuolelle, sieltä onkin helpointa valkata mitä mallia alkaa seuraavaksi ompelemaan (tai antaa jonkun pienen prinsessan itse valita suosikkinsa). Sanoisin kuitenkin, että suurin osa mekoista vaatii pientä ompelutaustaa, yksinkertaisempiakin mekkoja ja muita kivoja ompeluksia kirjasta kyllä löytyy aloittelijoille, ja tekemällähän sitä kehittyy. Tämä kirja ainakin inspiroi tekemään.

Olen täysin vakuuttunut, että jokaisen ompelutaitoisen (ompelemaan opettelevan) tyttölapsen äidin kannattaa tämä kirja hankkia. Itse en voisi kuvitellakaan olevani ilman tätä kirjaa, olkoonkin että olen saanut näitä kaksi kappaletta, ostaisin jos en olisi saanut.

Kaikki me tytöille ihanuuksia ompelevat ihmiset voimme olla hyvin kiitollisia Kirsille ja Sunnalle. On super mahtavaa ja upeeta, että nuo kaksi järjettömän luovaa ja taitavaa naista ovat antaneet myös meille mahdollisuuden tehdä toinen toistaan upeampia mekkoja tyttösillemme (ja tyttöjen kavereille ja naapurin lapsille ;). Pisteenä iin päällä tietysti vielä Krista Keltasen upeat kuvat, jotka herättävät mekot ja unelmat kauniista kukkaiskesästä eloon. Emmi Jormalaisen hauskat lapsekkaat kuvitukset antavat kymmenen pisteen kirjalle vielä plussan päälle.

Kustantajana Wsoy. Kirja on saatavilla sekä kirjakaupoissa, että netti-kirjakaupoissa. Suosittelen!


I got this fantastic book for a review and since it´s at the moment only available in Finland, i´m too lazy to translate the review in english. But if you are interested about what i said of this book, please use google translator to turn it into your language.

Shortly still, i LOVE this book! :)

9 kommenttia:

 1. Kiitos kirja-arvostelusta!
  Minua kiinnostaisi vielä tietää kaavojen koot; loppuvatko kaikki koot tuohon 122/128 ?
  Byyyääh, jos näin on, silloin tuo ei palvele enää minua ja typykkääni :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja olen niin aloittelija, että kaavojen suurentaminen ei ehkä minulta onnistu.

   Poista
 2. Täysin samaa mieltä olen kirjasta <3! Se ihan mahtavan inspiroiva ja päiväittäin on pakko ainakin vilkaista. Mekkoa en ole ehtinyt vielä ompelemaan, kun vietin viikonloppua kuumeisena... Kepparijuttuja tein jo viime viikolla, mutta ne on kuvaamatta samaisesta syystä. Olo vaikuttaa jo lupaavalta.

  Laitahan pian kuvia mekoista!

  VastaaPoista
 3. Katselin tuota ihanuutta kirjakaupassa. Mekkoja vaan kaikenkokoisille tytöille, neonvärisiä massateinivaatteita vasta massateineille ja pojillekin jotakin mukavaa. Kuka noita kauppojen lastenvaatteita oikein suunnittelee, printtaa ja ostaa putiikkeihin, sitä en lakkaa ihmettelemästä...

  (Samaa välillä mietin aikuisten vaatteitakin katsellessani. Itselläni on tasan kaksi hankintapaikkaa: postimyyntiG ja se toinenJ).

  VastaaPoista
 4. Piti minunkin tilata tämä kirja vaikka oma tyttö on jo rimprensaiän ohittanut. Innolla odotan tätä ja varmaan opetan tyttöä ompelemaan tämän kirjan ohjeiden avuilla :)

  VastaaPoista
 5. Kahvikaneli: Joo, valitettavasti loppuu kokoon 128. Mutta siellä on kyllä ihana naisten mekko, koot 36-44. Lisäsinkin noi kokotiedot arvosteluun. :)

  Henni: Se on kyllä aivan ihana mahtiopus. :) Laitan nyt kuvan toisesta. :)

  Rva Pioni: Valmisvaatteita on kyllä niin monennäköisiä, mutta näin ihania mekkoja ei monessa paikassa myydä, kuin tän kirjan avulla voi tehdä, jos missään.

  Ekaterina: Hyvä idea! Et varmasti kadu ostosta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä naisten mekkoon ja eihän sitä koskaan tiedä koska niitä lastenlapsia alkaa tulla, niin onpahan sitten mekkokirja valmiina. Kyllä tuo on niin syötävän hyvännäköinen tuo kirja, että ehkä pakko, vaikka juuri tilasin jo lankoja ja oikeastaan nyt ei olisi liiemmälti tuhlata mihinkään..

   Poista
 6. Selailin tuota kirjaa kirjakaupassa ja tosiaan, aivan ihana. En kuitenkaan vielä ostanut kun meidän perheessä ei ole yhtään tyttöä paitsi mie, mutta itse en ole oikein mekkojen pitäjä vaikka ihanan näköisiä ovatkin.

  VastaaPoista
 7. Kirja tuli tänään postissa ja AIVAN IHANA! Nyt lähtee lisäksi tilaus kahdelle pienelle neidille :) ja annetaan ne synttärilahjaksi. Kirjassahan oli tosi kivoja ohjeita lapsen omiin juttuihin. Ja tottatosiaan: tämä on varmaan ensimmäinen tämänkaltainen kirja, että voisin tehdä kaikista malleista jotain jne. Ja näitähän on muuten helppo pidentää ja leventää isommankin lapsen käyttöön :)

  VastaaPoista