19 tammikuuta, 2018

Yrittäjyydestä, blogin sisällöstä + ARVONTA

Moi.

Nyt on tullut eteen tilanne, jossa olen huomannut alkavani luovuttaa. Nimittäin sama, mikä ajaa monet muutkin pienyrittäjät (yksinään yrittävät varmaan eritoten) lopettamaan yritystoimintansa. Raha ja voimavarat. Olen nämä vajaat kolme vuotta kitkutellut ja sinnitellyt ja sisulla päättänyt jatkaa, vaikka palkkaa en itselleni ole pystynyt maksamaan kaikkien yritysten tulojen mennessä suoraan laskuihin, velkoihin ja hankintoihin.

Olen halunnut pitää kiinni unelmastani ja yrittänyt uskoa sinnikkyyden kantavan, kun vaan jaksaa, jaksaa yrittää, jaksaa uskoa siihen mitä tekee, mutta joulukuussa jaksaminen loppui. Nyt olen pohdiskellut koko loppu- ja alkuvuoden mitä teen. Annanko vaan suosiolla periksi, ehkä taitoni ei kertakaikkiaan riitä yrityksen pyörittämiseen. Aika paljaaltaan siihen lähdinkin ilman tukiverkostoa, pääomaa, ketään kokenutta yrittäjähahmoa joka olisi sparrannut ja ketonut miten asioita kannattaa tehdä. Ihan vaan omasta pakonomaisesta tarpeesta päästä kokeilemaan pystynkö siihen - ja myös vilpittömästi halusta tuoda maahan ihania Libertyjä ja tarjota kaikkea kaunista asiakkailleni ja alan harrastajille. Minulla on paljon ihania asiakkaita, uusia ja vanhoja tuttuja - aina uudelleen palaavia aarteita, joita arvostan yli kaiken. Ilman teitä en olisi tähänkään saakka päässyt ja jaksanut.

Olin jo päätynyt luovuttamiseen, se tuntui niin ihanan helpolta vaihtoehdolta. Työhakemuksiakin jo lähettelin pari eteenpäin, sitten päätin kirjoittaa tilanteestani Facebookin Naisyrittäjät ryhmään ja pyytää rehellisiä arvioita kaupastani ja tuotteistani, onko niissä edes mitään järkeä, kun itse olen kaikelle tullut niin sokeaksi. Sain hyviä neuvoja ja vinkkejä, yhtä kommenttia lukuunottamatta sain kannustavia ajatuksia jatkamiseen, sekä parilta tuikituntemattomalta osaajalta (naisyrittäjältä) avunantotarjouksen, jossa he tarjoavat osaamistaan minulle osa-alueissa mitä en itse osaa, markkinoinnissa (mm.some) ja verkkokauppaan liittyvissä asioissa (päivityksen tarpeessa). Ilman budjettia juuri mihinkään, olen suoraan sanottuna itkusilmäisen, järjettömän kiitollinen näille kahdelle naiselle. Edelleen mietin mitä teen, mutta ihan vielä en lopeta. Sen sijaan yritän kehittyä, ottaa aikaa muullekin, kun paniikissa tuotteiden tekemiselle ja kuvaamiselle (tästähän on tullut pelkkä markkinointikanava huomaamattani, mutta tiedän että te olette sen huomanneet). En ole jaksanut olla luova enää yrityksen ulkopuolella ja alkuperäinen ajatukseni pitää blogi puoliksi tuotekuville ja puoliksi luoville käsitöille on valunut käsistäni.

Nyt kysynkin teiltä, haluaisitteko vielä nähdä täällä käsitöitäni, enemmän yrittäjän arkea (kuvina ja tekstinä) ja vähemmän tuotekuvia? En nyt usko, että kukaan siellä pelkkiä tuotekuvia haluaa katsella, etenkin kun ne on jo facebookissa ja instagramissakin, mutta se minua kiinnostaa, että kiinnostaako koko blogini enää, jos alan taas kehittää sitä luovempaa aluetta sisällön suhteen? Olen myös ollut aika arka ja ujo kertomaan itsestäni paljoakaan, kertomaan miten huonosti menee, haluten vaan tarjota hyviä mielikuvia ja hyvää mieltä vaikka itse olen ollut siipi maassa, päätyen laittamaan pekkkiä kuvia tuotteista. Ehkä myös pelkään jonkin verran niitä negatiivisia kommentteja ja vastaanottoa, mutta yritän kehittyä myös siinä, olla avoimempi siltikin, tehdä jopa joskus videoitakin omalla naamalla instaan ym. Paksuntaa nahkaani.

Sitähän ei voi tietää mihin saakka jaksaminen siltikään riittää, kun teen ihan kaiken yksin ja yritän vielä olla samalla hyvä ja läsnäoleva äiti lapsilleni, mutta yrittänyttä ei laiteta - ja sillä polulla kun nyt kerran joka tapauksessa tässä ollaan niin..

No niin, nyt kun olen teille kertonut mikä tilanne on, niin pyytäisin apua teiltä, jotka tuette yritystäni ja toivotte minun jatkavan tällä polulla. Toivon apua siihen, että saisin pientä yritystäni näkyvämmäksi. Jos olet Facebookissa, sivustani ja postauksistani tykkääminen, joskus jopa jakaminen, auttaa tosi paljon siinä, että saan sivuani näkyvämmäksi siellä tuhansien ja tuhansien yritysten joukossa. Kommentit, toiveet ja kehitysideat ja ehdotukset ovat aina enemmän kuin tervetulleita. Instagramissa tilanteeni on sama - ja toiveet samat. Tarvitsen paljon lisää näkyvyyttä, joka paikassa. Haluaisin tuoda maahan lisää kankaita, mutta haluatteko te sitä? Tällä hetkellä kankaat eivät juuri liiku ja ilman enempää asiakkaita on selvää, etten siihen pysty panostaa ja toisaalta mietin, kannattaako edes? Onko sittenkin niin, että Libertyjä on turha tuoda maahan? Tilaako kaikki ne kuitenkin ulkomailta, koska Suomen vero nostaa hinnat väkisin muutaman euron korkeammalle kuin englannista tilattaessa, vaikka sieltä monesti postikulut onkin selvästi korkeammat, eikä valikoima toki välttämättä sama. Siltikin, ei ne liiku kuten pitäisi tämän ollakseen kannattavaa. Tiedän, että ajatus on ihana ja moni mielellään haluaa tukea sitä kotimaista myyjää, mutta ymmärrän (enemmän kuin hyvin) myös sen, että joskus on rahatilanteen vuoksi pakko tilata sieltä missä on halvinta, jos se ei ole rahasta (eikä kuosista) kiinni, niin sitten en niinkään ymmärrä, mutta kaikille kotimaisten pienyritysten tukeminen ei ole millään tavoin tärkeää ja se täytyy vaan hyväksyä. Olemme kaikki niin erilaisia.

Nyt vedän henkeä ja lähden poikani kanssa pulkkamäkeen. Sitten syön karkkia. Pliis kertokaa ajatuksianne. Tiedän ettei täällä enää paljon kukaan käy, mutta yksikin ajatus merkitsee minulle paljon.

Lisäksi, Facebookissa on tänään käynnistynyt arvonta. Palkintona tämä:


Nyt laitan myös Instaan arvonnan, jossa taas voittaja saa tämän paketin:


Ihanaa viikonloppua teille kaikille ja suuuuuri kiitos, jos jaksoit lukea loppuun saakka! Ja vielä suurempi kiitos, jos jätät ajatuksiasi alle. Muistathan kuitenkin olla ystävällinen (tiedän kyllä että olette), en halua jakaa kellekään pahaa mieltä, enkä toivo sitä itsellenikään.

Heippa!

18 kommenttia:

 1. Minulla ei ole ideoita antaa, mutta halusin vain kertoa, että käyn kyllä ihastelemassa tuotteitasi. Aivan ihania!
  Iloa, valoa ja voimaa talvipäiviin! =)
  Maisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Maisa! ♥ Ihana kuulla että tykkäät!

   Poista
 2. Minua ainakin kiinnostaa blogin lukeminen, ja toivon niin kovasti, että jatkat ja onnistut saavuttamaan tavoitteesi. Yrittäjän arkikin kiinnostaa. Joskus tuntuu, ettei monikaan ymmärrä, mistä kaikesta käsityön hinta koostuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jaana! ♥♥ Yritän nyt tsempata kaikenlaisen sisällöntuottamisessa ja avata enemmän arkeakin tänne. :)

   Poista
 3. Olen lukenut blogiasi pitkään, alussa se oli tosi inspiroiva kauniine kuvineen persoonallisesta kodista ja käsityöjutuista, sitä kaipaan! Tuotteesi ovat myös ihania! Toivottavasti jatkat kirjoittamista ja saat yrityksesi kukoistamaan. Tsemppiä!
  Tuisku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ajatuksistasi Tuisku! ♥ Itseänikin on harmittanut (etenkin alkuun) blogin luisuminen pelkkiin tuotekuviin (sitten turruin). Yritän nyt saada muutakin sisältöä tänne enemmän ja järjestää aikaa myös niille luoville käsitöille.

   Poista
 4. Heissan Nova ja iso hali täältä entiseltä käsityöläiseltä! Käsityöläisenä ei ole helppo elättää itseään. Jokin tuotemyynti, joka toisi tasaista tuloa siinä sivussa, olisi varmasti hyvä yhdistelmä käsitöiden kanssa. Minusta tuo Liberty-kankaiden myynti yksinoikeudella Suomessa kuulostaa aivan loistavalta käsitöidesi rinnalla. Olisiko niiden osalta markkinoinnilla mahdollisuus parantaa myyntiä. Löydetäänkö sinut ja Libertysi?
  Joka tapauksessa tykkään tuotteistasi kovasti. Sinulla on hyvä oma tyyli. Toivoisin myöskin juttuja yrittäjän arjesta täällä blogista. Sinulla on myös kaunis koti, josta olisi kiva nähdä kuvia.
  Aurinkoa talveesi ja inspistä työuralle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tosi paljon Nonna! ♥♥ Ei kyllä ole ole helppoa, se on totuus. Se on myös yksi todellinen ongelma ollut, että näkyvyys ja tunnettuus on liian pieni yritykselläni. Se on myös osa-alue johon saan tällä hetkellä vähän apua, kun vihdoin tajusin sitä hakea. Rahahuolet on ollut se suurin ongelma ja sen vuoksi ei budjettia markkinointiinkaan ole ollut, eikä ole, mutta yritän nyt muilla keinoin opetella tehokkaampaan näkyvyyteen.

   Ihanaa talven jatkoa myös sinulle ja kiitos vielä ajatuksistasi! ♥

   Poista
 5. Olen seurannut blogiasi useita vuosia ja se on tuonut minulle iloa päiviini. Ihmettelen aina kauniita tuotteitasi. Kiitos niistä!
  Toivon, että saat tukea yrityksesi ylläpitämiseen kollegoilta.

  VastaaPoista
 6. Nykyään tuntuu, ettei pelkkä tuotteiden myynti riitä. Pitää myydä niin paljon muutakin, mielikuvaa, elämäntyyliä ym. Ehkä niitä kaipaan blogiisi enemmän. Jos osaisin ommella, voisin varmaan kankaita ostella. Muita tuotteita selaillessa huomaan , että niitä on samoja on myynnissä halvemmalla kiinakaupoissa, aliexpress, wish ym. Itsekin olen niitä sieltä hankkinut, ja laatu ei aina ole kovin hyvä, esim kynät toimii vain hetken. Vaikeita asioita. Mutta ehdottomasti tykkään tyylistäsi ja toivotaan että löytyy oikea polku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihan totta, mielikuvien luominen, olen huomannut sen itsekin ja toivonut, että saisin itsekin taas enemmän luotua ihania mielikuvamaisemia, mutta jotenkin kaikki huolet ja stressi on lamaannuttanut sen osan luovasta toiminnasta ja energiaa ei ole riittänyt. Yritän nyt kuitenkin taas panostaa siihen enemmän. :)

   Pienten tavaroiden myynti on vain pieni lisä, eikä ollenkaan pääosassa yritykseni toiminnassa. Nyt tosin on ehkä näyttänyt siltä, kun tavaraa on tullut niin paljon loppuvuonna, enkä ole ehtinyt niitä kuvata. Sen vuoksi kaikki viimeisimmät päivitykset ovat olleet niitä, mutta kunhan saan vielä loputkin kuvattua voin taas keskittyä muihin tuotteisiin. :)

   Kiitos ajatuksistasi! ♥

   Poista
 7. Hei, löysin sinun blogisi aikoja sitten ja käyn säännöllisesti kurkkimasa mitä sinulle kuuluu. Ompelen itsekin kaikenlaista ja ihailen suuresti kaikkea tekemääsi. Ostaisin vaikka koko LIBERTY varasto tyhjäksi, mutta ei ole valitettavasti varaa siihen. Tilaan muutaman tilkun joskus, se lupaan. Tsemppiä sinulle, Nova ja paljon luovia hetkiä käsitöiden parissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kauniista sanoistasi ja kannustavasta kommentista! Ymmärrän kyllä hyvin tuon tiukan budjetin! Iloa myös sinulle ompeluun ja talven jatkoon! ♥

   Poista
 8. Ajatuksia keväästä on paljon :) kiva kun menit pulkkamäkeen <3
  mukana..
  bikkenpilttuu@hotmail.com

  VastaaPoista
 9. Hei!
  Täällä yksi, joka suunnittelee yrityksen perustamista. Huolestuttaa vaan nämä samankaltaiset kommentit pienyrittäjiltä, että yrityksen tilanne on melko huono, vaikka tuotteet olisi hyvät ja yrittäjä panostaisi kaiken tarmonsa ja aikansa yrityksen menestymiseen. Ainahan voi tietysti kokeilla kaikkea, mutta lopettamispäätös on varmasti vaikea. Toivottavasti saat hyviä neuvoja ja pystyt jatkamaan valitsemallasi tiellä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nina! ♥ Ei kannata antaa muiden kokemusten lannistaa. Lähdet täysillä tekemään omaa juttuasi ja uskot siihen. Kannattaa tietysti varautua karikkoihin, mutta ei niitä kannata etukäteen pelätä ja murehtia. En tiedä mille alalle olet lähtemässä yrittäjäksi, mutta käsityöala on tunnetusti vaikea. Siltikin sanon, jos alat käsityöalan yrittäjäksi, niin älä siltikään murehdi etukäteen vaan nautit siitä mitä teet ja jos saat starttirahaa tms. niin etenkin sinä aikana rakenna vaan täysillä yritystäsi ja nauti! Se on hyvä perusturva henk.koht. menoihin siinä alkutaipaleella.

   Itseäni harmitti tosi paljon, kun olin innoissani suunnittelemassa ja aloittamassa yritystoimintaa ja lähes kaikki saman alan tekijät vaan kertoivat kuinka ei kannata, on niin kamalaa, tällä ei elä jne.. vaikka tuo totta olisikin - ja monella onkin (myös minulla valtaosin, ainoastaan viimeinen tosin) :D niin siltikin. Jokaisen tulee saada kokea oma polkunsa ja nauttia niistä hyvistä ajoista ja olla innoissaan! Etenkin se on kamalaa, että muut lannistavat puheillaan ennen kuin toinen on edes päässyt alkuun! Älä siis huolestu muiden sanoista ja kokemuksista. Tiedosta ne ja varaudu siihen, että kaikki ei ole helppoa ja epätoivon hetkiäkin tulee, ehkä paljonkin, mutta silti lähde yrittämään intoa ja ideoita täynnä. Se on ihanaa! :)

   Tsemppiä sinulle yrittäjyyden polulle ja onnea ja menestystä!!

   Poista
 10. Kiitos kannustuksesta! Kyllä minä vielä sille tielle lähden! Suunnitelmissa olisi ainakin aluksi tuollainen kesäkahviokuvio, jossa olisi myynnissä myös käsitöitä, leipomuksia ja puutarhan satoa. Se on totta, että vaikkei vielä ole aloittanutkaa, niin muut jo lannistaa. Onneksi ystäväpiirissä on kuitenkin muitakin vesimiehiä, jotka innostuvat helposti ja auttavat ideoinnissa! Kiva, kun olet jatkanut toimintaa!

  VastaaPoista