10 kesäkuuta, 2011

Aamu palstalla

Tänään lähdettiin Islan kanssa aamulla vähän palstalle hommiin kun Mika meni iltaan. Islan oli tarkoitus auttaa taka-alalla olevan pusikon raivaamisessa, kun siellä kultapiisku ja muut ei-toivotut oikein rehottaa. Sen sijaan Isla etsi ja hoivasi kotiloita koko parituntisen ja mä sitten raivasin tilaa kuin viimeistä päivää. :)

Mun pokkarilla ei mitään mestarikuvia oteta, mutta laitanpa tänne nyt kuitenkin tämän aamun räpsyjä.

Ekassa kuvassa Isla kyykkii etanoiden kimpussa takapusikossa, josta oon jo tässä vaiheessa repinyt ison kasan piiskuja pois (megariesat!). Etualalla näkyvät vadelmat oli täysin piiskujen ja jättipalsamin ympäröimiä.Me alettiin jonottaa omaa palstaa viime kesän alussa meidän talon vierustalla olevasta siirtolapuutarhasta ja loppukesästä tarjottiin tätä (kolmas tarjous), joka me sitten otettiin. Palsta on aarin kokoinen ja sillä ei oltu viljelty mitään ainakaan vuoteen, varmaan kahteen. Oli ihan rikkaruohottunut ja kolmasosa pusikoitunut. 

Oon sitten tän kevään aikana aina kun vaan on ollut mahdollisuus ja tarmoa, niin käynyt siistimässä penkin ja istuttanut siihen jotain. Nyt meidän viljelyalue alkaakin paria juttua vaille olemaan kunnossa. Mietin mitä tekisin puska-alueelle, kun siinä rajalla kasvaa vadelmia joita en halua alkaa siirtelemään, mutta niiden vuoksi en meinaa sinne taka-alalle mitään viljellä myöskään. Nyt sitten päätin raivata sen tyhjäksi kaikista ei-toivotuista kasveista ja jos en tänä kesänä, niin ensi kesänä teen sinne lapsille kivan pikku tutkimusalueen, missä saa rauhassa oleskella etsiä niitä kotiloita ja matoja.

Tässä kuvassa Islan takana näkyy sen pusikkoalue. Raivattavaa vielä riittää.


Tämä kuva taas otettu pusikon suunnalta. Ehkäpä sinne vois myös laittaa lapsille pienen piknikpöydän tuoleineen.


Tämä palsta oli siitä täydellinen, vaikka tiesin että hommaa on paljon, niin tässä oli valmiina raparperi, punaviinimarja-, mustaherukka-, vadelma- ja karviaismarjapuska. Miten luksusta! :)

Eilen tein Aulin ohjeella superherkullista raparperipiirakkaa. Nyt kun sitä on omasta takaa niin paljon, on kivaa kokeilla eri ohjeita. Tätä todellakin suosittelen!! Mehu on vielä todo-listalla.En tiedä onnistunko viljelyksissäni, mä kun en ole ikänäni istuttanut maahan yhtään mitään, eikä mulla oo mitään kokemusta palsta-/viljelyhommista, mutta silti oon tosi tyytyväinen ja ylpeä aikaansaannoksistani. Ainakin perunapenkit ja sipulit + valkosipulit jo vihertää. Se ei voi olla huono juttu. :)

Ja niin, en kyllä voi kaikkea krediittiä ottaa itselleni, sillä ihania naapureita on ollut hyvinä vinkin antajina. ♡


Ja lopuksi. Siellä taka-alalla rehottaa myös hurja määrä minttua, joista aion valtaosan poistaa. Jos joku haluaa mintun lehtiä kuivatettavaksi itselleen, niin laita mulle sähköpostia! Jaan niitä mielelläni muillekin. Kaikki jotka minttua käyttää, varmasti tietääkin mihin sitä laittaa, mutta mä tykkään hulluna tsatsikista ja siinä minttu on (mun mielestä) ehdoton.  

Edit: Kiitti Auli mojito-vinkistä. :D Laittakaahan muutkin vinkkejä mihin kaikkeen minttua voi käyttää!


Palsta-alueestani innostuneena päätin tehdä jotain aiheeseen liittyvää tai sitä sivuavaa, joka päätyy tänne sitten arvontaan. Pian. ;)

Aurinkoista päivää!! 


********

These pictures are from our garden plot. Too much text to translate (not enough time). Have a sunny day! :)

2 kommenttia:

  1. Oi voi... sun täytyis nyt tuntea joku , joka himoitsee Mojito-drinksuja. Mun tytär on joskus tutustuttanut minut niihin ja se oli kyllä niin ihanan raikas kesädrinkki. Mutta hintaa sille tulee jos ostaa kaupasta niitä pikkuyrttiruukkuja, kun sitä murskataan paljon yhteen drinkkiin! No joo. Eihän nyt niitä tarvitse kauheesti naukkailla......
    Siskoni on tutustuttanut mut Annalassa oleviin palstoihin. Ne oli niin upeita! Neuvot on kyllä tärkeitä ja parhaimmat neuvot saa ihmisiltä. Mäkin jouduin jo eilen turvautumaan mun kasvihuoneen kanssa apuun kun en tiedä höppäsen pölähtämää tomaatin viljelystä. Silti torimyyjä osasi kanssa tosi hyvin neuvoa, epäilen, että jostakin massamyymälästä ei saa hyviä neuvoja niiltä myyjiltä, koska ovat usein nuoria kesätyöntekijöitä, ainakin täällä Porissa Kodin Terrassa. Ihanaa kesäviikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Aivan ihanan valloittava paikka tämä teidän palsta!

    VastaaPoista