09 joulukuuta, 2017

KUUSI Collective

Kävin eilen tutustumassa paljon puhuttuun Kuusi Collective vaate-/kangas/-paperitavara ym.. kauppaan tunnelmallisessa Torikortteli-miljöössä. Ihana puoti sijaitsee osoitteessa Katariinankatu 1 ja on sikäli sijainniltaan ihan loistava, että samalla visiitillä ehtii kiertää muutkin kiinnostavat pikkuputiikit ja näin joulun alla osallistua myös Tuomaan markkinoille. Kannattaa siis melkeinpä suoraan varata vähän aikaa sille reissulle!
Kuusi Collectivessa järjestetään myös erilaisia työpajoja, joista saat lisätietoa liikkeen Facebook-sivuilta, klikkaa itsesi siis sinne seurailemaan!


Pieni liike suorastaan pursuaa värejä, ihania vaatteita ja kankaita. Oma suosikkini on (eikä vaan siksi että Rosa on ystäväni) Vanja Sea. Rakastan niitä värejä ja piirtojälkeä, sekä suunnittelua mitä Rosa töihinsä sisällyttää. Jotain ihan erilaista, kuin mitä kukaan muu tarjoaa. Yleensä Vanja Sean tuotteita saa verkkokaupan ja Fiskarsin liikkeen (VANJA SEA & friends Fiskarsintie 333) lisäksi ainoastaan eri markkinoilta ja myyntitapahtumista mihin Rosa aktiivisesti osallistuu, mutta nyt on ainutlaatuinen tilaisuus mennä hypistelemään ja ostamaan näitä ihanuuksia suoraan Helsingistä, Kuusi Collective liikkeestä.

Vanja Sea on muuten tällä hetkellä Katajanokalla Wanhassa satamassa Naisten Joulumessuilla vielä huomisen päivän ajan! Sieltä löytyy myös hyvä valikoima ihania neulelankoja kankaiden ja vaatteiden lisäksi.
Yksi sydäntä lämmittävä asia tässä merkissä on myös se, että kaikki Vanja Sean tuotteet valmistetaan mahdollisimman ekologisesti ja eettisesti Suomessa sekä omana tuotantona, että kotimaisten yhteistyökumppanien avulla! Materiaaleina on käytetty laadukasta ja kestävää GOTS-sertifioitua luomupuuvillaa- ja luomumerinovillaa, sekä muita ekologisia materiaaleja. Jos haluat ostaa jotain erityistä itsellesi (tai toivoa pehmeää pakettia), tai lahjaksi vaikka pienen pakettiin, tässä yksi loistava kotimainen pienyrittäjä jota voin todella lämpimästi suositella! Tuskin kukaan näitä tuotteita ostanut on katunut päätöstään, ennemminkin joutuu aina ostamaan vähän jotain uutta lisää. ;)Kuusesta löytyy myös Ikasyr jolta löytyy monenlaisia värikkäitä - ja hillitympiäkin kankaita ja kuoseja joustavaan ompeluun, sekä muutamia joustamattomiakin kankaita. Itselleni Ikasyr ei ole aiemmin ollut kovinkaan tuttu (nimi kyllä toki on), kuten ei moni muukaan pääosin joustaviin kankaisiin keskittyneistä yrityksistä, koska jostain syystä en vaan osaa vaihtaa joustavien kankaiden ompeluun, vaikka se voisi olla kyllä tosi kivaakin! Käsittääkseni suurin osa ompelijoista kuitenkin tykkää enemmän ommella nimenomaan joustavista kankaista, eli heille löytyy kyllä Kuusesta vaikka ja mitä!! 

Ikasyr on kangasvalmistaja Suomen lounaisesta saaristosta ja on vuodesta 2009 asti tuonut markkinoille värikkäitä ja erottuvia kangaskuoseja. Ikasyr käyttää paljon suomalaisia kuosisuunnittelijoita, sekä suosii ympäristöystävällisiä painomenetelmiä ja -materiaaleja.

Kuusesta löydät kankaiden lisäksi Ikasyriltä myös sisustus- ja paperituotteita, sekä vielä ennen joulua on valikoimiin tulossa myös Vänö Ull - karistan villalankoja suoraan Vänön pieneltä saarelta!

Ikasyrin omistaja Marika Modig on myös tätä nykyä legendaarisen Kerä-lankakaupan omistaja, joten Kemiönsaaren saaristopuodista löytyy monenlaista ihanaa monenlaisille käsityötaitureille! 


Paapii Design lienee tässä vaiheessa jo jokaiselle ompelijalle ja messuilla kävijälle tuttu ilopilleri. Kaikki kuosit ovat peräisin Paapiin perustajan, muotoilija Anniina Isokankaan kynästä. Paapiin tarina onkin todella inspiroiva ja suosittelen jokaista alaa rakastavan ja siitä työnä kiinnostuneen käymään lukaisemassa Paapiin tarina heidän verkkosivuiltaan!

Kotimaisuus, eettisyys ja ekologisuus ovat myös Paapiille tärkeitä arvoja ja kaikki heidän valmistuotteensa ommellaan myös Suomessa! Materiaalina tuotteissa on luomupuuvillaa ja myös kankaiden väriaineet ovat herkälle iholle sopivia, turvallisen tekstiilin standardien mukaisia.

Paapiin tuotteita, vaatteita, kankaita, paperituotteita, kaavakirjaa ym. löytää tosiaan Kuusi Collectiven lisäksi heidän verkkokaupastaan, sekä useilta jälleenmyyjiltä ympäri maailman. Myös Kokkolassa sijaitsevassa myymälässä (Terminaalikatu 7) voi käydä tekemässä ostoksia. Paapii kiertää lisäksi aktiivisesti kädentaitomessuja pitkin vuotta. 


Nuppu Print Companyn hurjaan suosioon nousseet Satu Kontiaisen (palkittu graafikko ja kuvittaja) kuvittamat kukkaiset kangaskuosit ja paperituotteet löytyvät myös Kuusi Collectivesta! Nupulta löytyy myös valmisvaatteita, sekä kankaita joustavaan ja joustamattomaan makuun ja näiden lisäksi hyvä valikoima erilaisia paperituotteita. Satumaisista kukista unelmoivan pakettiin kasaatkin helposti yhtenäisen kokonaisuuden joulukuusen alle!
Toistaiseksi Nupun naistenvaatteita saa ainoastaan Kuusi Collectivesta, joten siinä yksi syy lisää mennä käymään tässä hauskassa liikkeessä. 
Nupun kuosit ilmestyvät mallistottain ja jokaisella mallistolla on oma tarinansa. Myös kaikki Nupun tuotteet valmistetaan mahdollisimman lähellä ja mahdollisimman ekologisista materiaaleista.

Nuppu Print Company syntyi vuonna 2016 ja on kahden naisen, Satu Kontiaisen ja Jenni Salmisen toteutunut unelma.


Ommellinen on alunperin Liisa Häklin alkuunlaittama yritys ja nykyään Ommellisen tiimiin kuuluu viisi työntekijää, sekä kourallinen aktiivisia apureita. Ommellinen sijaitsee Jyväskylässä (Sääkslahdentie 2) ja heidän puuvilla ja -merinovillakankaitaan saa Kuusi Collectiven lisäksi ainoastaan Ommellisen verkkokaupasta. 
Kuusesta löytyy myös hyvä valikoima Ommellisen vaatteita, jotka on kaikki valmistettu Jyväskylässä heidän omissa tiloissaan. Ommellisen kuosit ovat suomalaisten suunnittelijoiden käsialaa ja painokankaat valmistetaan Euroopassa.Kuusi Collectiven kuudes yritys on Käpynen, joka on myös ompelupiireissä tuttu persoonallisista, värikkäistä ja hauskoista kuoseistaan. Käpysen takaa löytyvät Meri-Ellen Pystynen ja Outi Santaniemi. Käpysen päämaja löytyy Joensuusta (Raatekankaantie 22). Käpysen kankaita löytyy Kuusen lisäksi heidän verkkokaupastaan. 
Joustavat luomupuuvillakankaat suunnitellaan Suomessa ja painetaan etupäässä Puolassa. Käpyseltä löytyy moneen erilaiseen makuun sopivia kankaita ehkä eniten heidän kuosivalikoimansa ollessa melkoisen laaja, eikä niin yhtenäinen kuten muilla Kuusen yrityksillä.
Käpyseltä löytyy myös hauska kaavakansio (loistava lahjaidea ompelijalle!), sekä mm. raikkaita tarjottimia.


Kuusi Collective on kaikenkaikkiaan todella kiinnostava kokonaisuus - ei pelkästään ompelijoille ja käsityöharrastajille, vaan yhtälailla valmistuotteita ja lahjaideoita etsiville. Eri yritysten vaaterekit pursuavat kilpaa kangaspakkojen kanssa ja eri nurkista löytyy kaikkea pientä ja isompaa mielenkiintoista tuotetta ja sisustustavaraa. Kuusi Collective on Pop up kauppa ja pitää ovensa avoinna Katariinankadulla 10.1.2018 saakka. Tätä kauppaa ei kannata jättää näkemättä ja kokematta, joten pidä huoli että ehdit paikalle ennen ovien sulkeutumista! 

Jokaiselta kuudelta yritykseltä löytyy myös aktiiviset Instagram-sivut ja valtaosalta myös Facebook-sivut. Käykäähän sielläkin seurailemassa! :)


P.s. Terkut myös huippuihanalle ja ystävälliselle myyjättärelle, Eevalle mukavasta juttutuokiosta vaikka tulinkin ihan viime tippaan ennen liikkeen sulkeutumista paikalle kameran kanssa heilumaan. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti