08 joulukuuta, 2011

Mekkoni mun

Sain arvioitavaksi ihanan värikkään tyttöjen kirjan, johon vihdoin pääsin kunnolla tutustumaan. Jennifer Paganelli: Mekkoni mun - 21 ompeluohjetta tyttöjen juttuihin.

Kirjan ulkonäkö on tarkkaan harkittu ja yllätti kauneudellaan heti kun sen paketista avasin. Kirjan saa solmittua kiinni pinkillä silkkinauhalla ja avattuaan sen huomaa, että kaava-arkitkin on säilötty kauniisti ja järkevästi pahviseen boxiin, joka on kiinni kirjan toisessa kannessa. Kätevää!

Kaava-arkit on suomenkieliset ja todella selkeät, koot menee S-XL luokituksella, mutta niihinkin on onneksi kirjassa suomen kokoja vastaavat taulukot mukana. Ompeluohjeet on mun mielestä selkeät ja monet kirjan onpeluksista sopii myös aloittelijoille.

Vaikka kirjan nimi on Mekkoni mun, on siellä ohjeita myös tyynyihin, kassiin, essuun, koirapehmoon ym. Löysin heti muutaman jutun mitä haluan tehdä, mutta monet on myös mun makuun vähän liiankin jenkkityyliin ruusuisia. Jos kuitenkin tykkäät tyttömäisistä jutuista, niin suosittelen kirjaan tutustumista. Eikä olisi yhtään pöllömpi joululahjakaan ompelijattarelle joka sellaisista tykkää.

Kirja on tällä hetkellä saatavana Suomalaisissa kirjakaupoissa. 1.3.2012 alkaen saatavilla myös muiden jälleenmyyjien kautta. Kirjan on kustantanut Atena.

Aion ommella kirjasta muutamankin jutun, mutta heti ekana kokeilin pehmokoiria. Mielessä vähän tulevat lahjatkin. Tää oli tosi helppo tehdä ja näistä saa helposti vielä näyttävämmät ja persoonallisemmat koristelemalla ja kirjomalla. Kiva lahja pikkuiselle. Isla ja Niksu sai itse valita kankaat ja tässä lopputulos:
I got this Jennifer Paganelli´s book: Girl´s world - for evaluation. I liked it even though many of the things in the book were too girly for my taste. Today i made Isla and Niila these softie dogs. They got to choose the fabrics themselves. There´s still a few things i´m going to get back to.

4 kommenttia:

 1. Löysin Paganellin vuosi sitten ja siitä sai alkunsa tämä kangaskauppiastouhuni. Heidän kankaitaan en ottanut valikoimaan, vaikka siitä se lähtikin. Kankaita tuotiin jo suomeen ja valikoima oli niukka epäystävällisellä välikädellä, jonka kautta niitä olisi ollut tarjolla. Myönnettäköön, että ihania kankaita;)

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkistä!
  Voipi olla kirja jonka hankin?

  VastaaPoista
 3. You're really good! Have a good week.

  VastaaPoista