31 toukokuuta, 2015

Kesäpäivä

Eilen lähdettiin lasten kanssa Niinalle apukäsiksi kaksosten hoitoon ja kesäpäivää viettämään. Tehtiin ruokaa ja lapset viihtyi keskenään pihalla trampalla ja sisälläkin malttoivat hetken aikaa. Islaa on aina hellyyttävä seurata, kun se on vauvojen ja pienten lasten kanssa tekemisissä. Vilpitöntä ihastusta ja huolenpitoa. Itse en muista koskaan olleeni yhtä kiinnostunut pikkuisista, kun olin lapsi. Eläimistä kyllä sitäkin enemmän. Islaa kiinnostaa kummatkin yhtä lailla. Pienellä tytöllä suuri sydän.

Tänään houkuttelisi vielä palstahommat. Jos saisin lapsetkin innostumaan mukaan istuttelemaan. Onko teillä kaikki taimet ja siemenet jo maassa? Meidän pitäisi nyt pian saada perunat maahan ennen kuin on myöhäistä. Näin myöhäseen ei ole aiemmin niiden maahanlaitto venynytkään. Raparperipiirakan haluaisin myös leipoa. Kohta on niidenkin aika ohi. Miten nopeasti päivät nyt menevätkään!

Tein pienen yhteistyön Kaunis pieni elämä -blogin Annen kanssa. Voit käydä lukemassa siitä TÄÄLTÄ. :)

Leppoisaa sunnuntaita ja tervetuloa uusille lukijoilleni!













We spent yesterday at my friends house helping out with her twins and enjoying the company and summer day. We made food and our kids jumped on the trampoline almost the entire day. I love seeing my girl with babies and little children. She sincerely loves to take care of them. She is the same with animals too. Big heart on a little girl.

I´m pondering wether to go to our garden plot this evening. I still haven´t put the potatoes in and there´s some rhubarb too waiting to be picked and turned to a pie. ;)

Well, cosy Sunday wishes to you all! 

28 toukokuuta, 2015

Tallinnaa, ommeltua ja kuulumisia

Tallinnan reissu ystävän kanssa oli todella ihana ja rentouttava, virkistävä ja täydellinen. Käytiin Karnaluksissa, missä en ollut ennen käynyt (käsityötarviketukku, jos jollekin ei ole nimi tuttu). Huh mikä paikka! Meinasin tulla hulluksi, kun näin lattiasta kattoon vyöryvät nappi- ja nauhahyllyt, vetoketjut, langat, tarvikkeet... Ihan tajuton paikka! Aikaa siellä menikin ja jumituttiin kassalle mun nauhojen mittausten kanssa varmaan tunniksi, mutta myyjät olivat hauskoja eikä välittäneet kärsimättömistä jonottajista (oli siellä toinenkin kassa). Sinänsä huvittavaa, että tuntui kuin kaikki asiakkaat olisi olleet Suomesta. Ainakin 90%.

Harmiksi en ottanut kameraa mukaan ekana päivänä, kun ajattelin, että ostokset painavat jo tarpeeksi ja ottaisin seuraavana päivänä kuvia. No, sain otettua kokonaiset kaksi kuvaa. Sitten alkoi satamaan. Mutta puu ruukussa ansaitsee paikkansa toisena kuvana. Hassu. :)




Myös mekkoja on tullut ommeltua ja sisustus- sekä pötkötyynyjä kaupalle. Ne tuntuvat menevän ihan kivasti, kun ikkunassa on vielä toistaiseksi pelkkä Verhoomotehdas, niin sisustajia käy tällä hetkellä liikkeessä eniten. Huivit ovat melkein valmiita ja tulevat pian myyntiin. Lasten vaatteista on jokunen proto valmiina ja niitä saan toivon mukaan tehtyä pienen erän Libertyn kankaista myös piakkoin myyntiin. Päivät juoksevat hurjaa vauhtia, mutta nautin siitä mitä teen, ja siitä kun saan rauhassa pyöräillä kaunista reittiä (suurimmaksi osin) töihin, kukaan ei kyttää kelloa aamulla. ;)


Liberty of London - Phoebe



Liberty of London - Hampton Wedding White



☁☁☁

Meillä on ollut myös suuri suru, kun rakas pieni ihana pupumme menehtyi yllättäin. Sulolle tuli paha suolitukos, joka vei meidän pienen kullan yhdessä päivässä, eikä ensiavusta ollut enää apua. Vaikeaa uskoa todeksi koko asiaa. Menetys on vielä sen verran pinnalla, ettei siitä sen enempää. Uutta pupua meille ei kuitenkaan enää tule, sillä Sulo oli meille täydellinen ja niin ainutlaatuinen. Sulo pääsi nukkumaan samaan hautapaikkaan edesmenneiden koirieni kanssa.

☁☁☁

13 toukokuuta, 2015

nani IRO - pieni erä nyt saatavilla!

Sain käsiini pienen erän upeita nani IRO -kankaita ja halusin tehdä niistä jotain myös myyntiin, joten puuhastelin tämän pienen kokoelman parissa tovin - ja nyt uniikit pussukat löytyvät KAUPASTA!
Livenä näitäkin pääsee katselemaan työhuoneelleni Mäkelänkatu 15, Helsinki.

Lähden huomenna Tallinnaan yhdistetylle työ- ja virkistysreissulle ja sen vuoksi suljen nettiyhteyden myös pariksi päiväksi. Tilauksia voi tehdä normaalisti, mutta työhuoneelta ei voi käydä ostamassa kankaita ja kaikki postitukset uusiin tilauksiin siirtyvät ensi viikolle. Kaikki sisällä olevat tilaukset on postitettu, eikä tauko koske niitä. :)

Jos nani IROn kankaat ovat sinulle uusi tuttavuus, voit mennä lukemaan lisää tietoa näistä upeista taidekankaista verkkokaupastani, klikkaa vaan tuote auki, niin teksti aukeaa myös. Valitettavasti näitä japanilaisia design kankaita ei myydä tällä hetkellä Suomessa missään.











A small unique and special set of nani IRO -pouches is now available at MY SHOP! I will be out of reach for two days starting tomorrow when i head to Tallinn for a combined business and relaxing trip. You can read more about nani IRO fabrics at my shop. Just click one of these products open and the text will appear. :)

11 toukokuuta, 2015

Tyynyjä ja muistitaulu

Meillä on edelleen kevään loppuun saakka se järjestely, että Niksu käy lyhennettyä pk-viikkoa, joka tarkoittaa sitä, että jollen saa hoidettua pojalle hoitajaa yhtenä päivänä viikossa, lähtee mulle seuralainen työhuoneelle. Perjantaina kävi näin, mutta onneksi Niila jaksoi tosi hyvin (no okei, pelien avulla) koko päivän ja otti rennosti. Sain tehtyä hommiakin.

Oon puuhastellut sisustustyynyjen parissa viime viikolla ja tänäänkin ja jatkan sillä linjalla vielä tämän viikon, toki tehden muutakin. Amy Butlerin ja Almedahlsin kankaista on syntynyt jo muutama yksilö ja ne siis löytyvät Mäkelänkatu 15 osoitteesta. Myös sähköpostitse voi aina tiedustella jos kiinnostuit jostain. Varsinaisia tuotekuvia näistä ei nyt kyllä ole, enemmänkin fiiliskuvilla mennään.

Tänään päällystin myös Libertyn Glenjade -kankaalla muistitaulun itelleni. Tulee tarpeeseen. ;)









My little one still has one extra day off from day care during this spring and that means now, that if i can´t get anyone to look after him for one day in a week - he comes with me to my work space. This was the case last Friday. Fortunately he was really easy going the whole day and i even got some work done.

I´ve been making pillows of Amy Butler and Almedahls and there´s still a few on my table. So much to do and so little time. That´s how it feels at the moment.

Today i also made a notice board for myself. Covered an old blank one with Liberty´s Glenjade fabric. So pretty, and needed. :)

Asiakkaiden ompelemaa

Kuten olen toitottanut, otan erittäin mielelläni vastaan kuvia tuotoksista, mitä olette ommelleet Libertyn kankaista, jotka on Karusellista ostettu. Niinan täkki valmistui jo tovi sitten, mutta nyt on hyvä sauma se täälläkin näyttää, kun tuotoksia tuli muutama lisää muiltakin. :)

Alkuperäinen postaus ja paljon muitakin kuvia täkistä löytyy Niinan unelmia -blogista. Niina yhdisti hauskasti Betsyn kummatkin värit Vinskin täkkiin ja siitä tuli IHANA!!


Viikonloppuna sain Hannalta mukavaa postia, kun hän kertoi tehneensä Thorpe-kankaasta itselleen paidan ja laukun. Tuli kyllä todella upeat, vai mitä! Thorpe onkin yksi mun lempikankaista sen loistavan värikkyyden vuoksi. Hanna oli myös ottanut selvää Libertyn historiasta ihastuttuaan Karusellin kankaisiin, käykäähän lukemassa ja katsomassa loputkin kuvat Hannan Villa Pipo-blogista!


Myös Helmoja ja Hepeneitä -blogin Krista oli tehnyt tyttärelleen kauniin paidan John- kankaasta. Käykääpäs kurkkimassa Kristan blogista loputkin kuvat!!


Sunna Mekkotehdas -blogista taas oli ommellut tyttärensä huoneeseen vihreästä Betsystä ihanan kultatereisen tyynyn.


Lisää vaan kuvia mulle kässäkamut, niin julkaisen niitä sitten linkkien kera täällä toiveiden mukaan!
Olen luonut myös omaan Pinterestiini Suomi♥Liberty -taulun, jonne pinnailen näitä tekeleitä. Sinne voi liittyä kuka tahansa lähettämällä mulle pyynnön sähköpostiin (en keksi miten muutenkaan), jolloin pääsen kutsumaan sinut ylläpitäjäksi. Jos siis epäilet ompelevasi näistä kankaista jotain, voit ihan itsekin jatkossa sinne sitten pinnailla kuviasi. :)

♢♢♢♢♢

Pictures and links to my customers blogs who have made these pretties of my Liberty of London fabrics! 

10 toukokuuta, 2015

Äitienpäivänä

Sain herkkuaamiaisen partsille katettuna. Milo ja Sulokin hengaili messissä ja napsi juustonpaloja ja rucolan lehtiä siinä ohessa. :)

Lapset oli askarrelleet suloisia kortteja päiväkodissa ja koulussa + ip-kerhossa ja Isla oli tehnyt upean linnun mulle äitienpäivälahjaksi. Laitettiin se heti makkarin seinälle roikkumaan. Niin hieno!!



Meille on tahattomasti muodostunut jonkinlainen perinne viettää äitienpäivä aina  osittain palstalla. Nyt on ollut niin viileää ja märkää ettei olla siellä vielä oltukaan. Mika sitten urheasti käänsi maata kun me lasten kanssa otettiin vähän lungimmin eväiden kimpussa. Taisi olla toissavuonna kun vietin koko äitienpäivän lähes kokonaan omassa rauhassa palstalla siemeniä istutellen. Se oli silloin mun lahjatoive. Vielä en oo mitään tänä vuonna istuttanut, mutta perunoita voisi kohta alkaa jo peittelemään. Eiköhän se kesä sieltä joskus tule..

Toivottavasti teillä kaikilla oli ihana päivä tänään, äideillä, mummeilla, äidiksi tulevilla ja äidiksi haluavilla, ja kaikilla. Mulla oli hyvä päivä. Terkkuja omalle äidille! Oot rakas. 









On this Mother´s Day i woke up to a yummy breakfast on the balcony. Our dog and bunny were there too with little treats of rucola and cheese. :)

I received the most perfect cards from my darlings and Isla had made a really really beautiful bird as a present that ended up on our bedroom wall immediately. I love it!! 

Couple of hours were spent on our garden plot too - as it seems it has became some sort of tradition for our Mother´s Day. Mika was working and me and the kids mostly just eating and relaxing. ;)

I had a good day. I hope you did too!!