31 heinäkuuta, 2013

Trikoota jess!

Täällä mun blogissa ei hirveesti trikoo-ompeluksia ole esitelty, ihan siksi, koska niitä ei ole. Se taas johtuu siitä mun saumurittomuudesta. Nyt kun mun muruliisasta on tullut niin ronkeli ja herkkänahkainen vaatteiden suhteen, niin ostinpa sitten Eurokankaan palalaarista villejä (ja vähemmän villejä) trikookankaita ja hurautin tytölle kolme settiä, joita voi sitten yhdistellä eri paita- ja trikooparein.

Pitkästä aikaa sain jopa rutistuksen ja "kiitos äidin!" tekemistäni vaatteista. Jesss!! 

Pari paitaa ja yhdet leggarit koristelin painokuvilla. Aika villi meininki, vai mitä? ;)

Paidan kaavan tein itse lennosta (ja yllätyin sen hienoudesta ja istuvuudesta, mallasin kyl vähän yhdestä t-paidasta) ja trikoot on Ottobre 6/2012 Ropina legginsien kaavalla.














You don´t really see any jersey works at my blog and that´s simply because i never make them. And that is because i still don´t have the overlocker. Now that my sweetie pie is so picky and sensitive about her clothes i went and bought some wild (and not so wild) jersey fabrics from Eurokangas and made her three sets of shirts and leggings to mix and match.

Now this reaction has not happened in a long time.. "Thank you moom!!!" and a big squeeze on top! Yeah!! 

I also added some prints in two shirts and those lilac leggins. Pretty wild, eh? ;)

29 heinäkuuta, 2013

I ♡ Teippitarha!

Mä oon melko hulluna erilaisiin ihaniin teippeihin ja käytänkin niitä tosi paljon käsitöideni paketoinnissa ja valokuvien ja julisteiden seinään kiinnityksessä. Kauniit ja hauskat teipit lisää todella pienellä vaivalla ripauksen persoonallisuutta pakettiin ja tekee simppelistäkin kääreestä kauniin. Siksi olinkin super innoissani, kun sain valita Teippitarhan valikoimista muutamia tuotteita itselleni.

Mikä onnenpäivä, kun saatiin tämä kutkuttava paketti!



Teippejä on käytetty jo yhteen jos toiseenkin asiaan, mutta uusi tuttavuus oli mt CASA ympyrä-teipit. Halusin pienen yrttiviljelmän meidän keittiöön (kun partsilla tuntuu aina ötökät hyökkäävän kaiken syötävän kimppuun), siispä "rakensin" pienen yrttinaulakon meidän keittiöön ja käytin koristukseen teippejä, sekä ihania CASA ympyröitä, joihin pystyi kivasti kirjoittamaan yrttien nimet.



Islan kanssa kasattiin supersöpö mibon Marine Team, merijoukko, jotka pujottelin naruun jotta saatiin siitä kiva rimpsu keittiötä ilostuttamaan. Täytyy myöntää, että paperien taittelu ja etenkin yhteen liimaaminen vaati jonkin verran kärsivällisyyttä, mutta lopputulos oli sen arvoinen! Kauniista paperisilpusta tein Niksun synttäreille sen miniviirin, joka näkyi aiemmassa postauksessa meidän ikkunaa koristamassa. :)








Teippitarhan anteliaisuus ei loppunut tähän, vaan he tarjoavat nyt viikon ajan myös mun blogin lukijoille 15% alennuksen kaikista ostoksista!! Jee!
Eli nyt kannattaa mennä TÄNNE ja ostaa ihanuuksia varastoon. Koodi on voimassa tästä hetkestä lähtien aina 4.8. saakka. :)

Muista käyttää alennuskoodia NovaMelina.


                                                             Kiitos hurmaava Teippitarha!

28 heinäkuuta, 2013

Kesän paras päivä

Fiilistelykuvia lintsiltä. Nyt kun siellä on muuttunut rannekkeiden hinnoittelu, ei kyllä tule mentyä enempää kuin sen yhden kerran kesässä, mutta etenkin lapsille se on niin tärkeä paikka ja tietysti koko kesän kohokohta, niin onhan sinne edes yhden kerran päästävä.

Karusellin kauneus aina mykistää mut. Mä voisin mieluusti tuijotella sitä sillä välin, kun hurjapäät ravaa laitteissa. Karusellin äärellä tulee jostain syystä parhaiten omat lintsin muistot lapsuudesta mieleen.













Pictures from our trip to amusement park Linnanmäki. Probably the best day of the summer - at least if you ask the kids. ;)

I think the carousel is the most beautiful thing in the whole place. I wouldn´t mind staring at that while the wild heads are running through the machines. It also reminds me the most of my own childhood memories of Linnanmäki.

Toivelahja

Eräänä iltana kun lapset oli käymässä nukkumaan, tuli Niilalle suru, kun siskolla on sängyn päällä katos ja hänellä ei. Kävin sitten Ikeassa katsomassa taas katoksia lasten sängyn päälle, mutta jotenkin ei vaan kolahtanut vaihtoehdot siellä. Ajattelin sitten yrittää tehdä sellaisen itse ja ajoittaa sen synttäreihin.

Päällystin tukevan oksan kieputtamalla sen ympärille eri värisiä lankoja, sitten kiinnitin oksan sänkyyn ja viritin päälle harsomaisen kankaan. Tulihan siitä vähän kotikutoinen, mutta pääasia, että mun muru on nyt tyytyväinen eikä koe epäreiluutta. :)
Pitää vielä miettiä kiinnitystä uudestaan, jotta saan siitä tukevamman..

Postausta nyt pukkaa, älkää ihmetelkö. Yritän saada mahdollisimman paljon rästejä ulos, kun työt alkaa huomenna. Sitten ei taas niin paljoa ehdi päivitellä.

Oon tänään ommellutkin. Jos suinkin jaksan, niin näytän nekin vielä tänään.

Muistakaahan osallistua arvontaan! Vielä muutama päivä aikaa. :)




One evening when the kids were going to sleep, Niila became sad because he doesn´t have a canopy over his bed and Isla does. So i went to Ikea trying to find one but for some reason i just didn´t feel the options they had. So i decided to try and make one myself.
I took a steady branch and covered it with different colors of yarn. Then i tied it to his bed and placed a light fabric on it. It does look really home made.. but so it is. Main thing is that my little boy became so so happy and doesn´t feel treated unfair. ;)
Still have to figure a better way how to tie it so it doesn´t wobble..

If you´re wondering about the post rush i´m sending, it´s all because my work starts tomorrow and i have so many things to show you. It´ll settle down starting tomorrow since i most likely don´t have the time to post so often anymore.

Remember my giveaway! Still couple of days left. :)

Olipas kivaa!

Juhlissa nimittäin. Kauheella kiireellä taas touhotin, mutta sain tehtyä melkein kaikki mitä pitikin ja pääsin itsekin nauttimaan hyvien ystävien seurasta. Niilallekin lupasin nyt vielä omat kaveribileet erikseen, mutta niihin me pidetään parin viikon väli.

Voitteko uskoa, tein 50 hengen täytekakun (kaiken muun lisäksi, ja meitä oli vajaa 20 henkeä) ja odotin, että nyt kyllä jää hyvät rääppiäiset yli. Mitä vielä! Koko kakku meni! Hyvä tietysti että maistui, ja parempi muiden vyötäröllä kuin mun... mutta silti. ;)
Kokeilin ekaa kertaa tollaista kakkukuvaa päälle. Ei ehtinyt ihan viittä tuntia siinä kermassa lillua, mutta aika hyvin se kakkuun neljässäkin tunnissa"suli", eikä maistunut miltään. Ihan toimiva juttu siis ja mikä tärkeintä, ilostutti pienen päivänsankarin perinpohjaisesti.

Askarreltiin Islan kanssa vaahtokarkeista, lakuista ja suklaasta autoja, lisäksi tein taas sitä simppelimpää rocky roadia ja Kinuskikissan sivuilta nappasin ohjeen juustosarviin.

Kiitos kaikki ihanat, jotka eilen pääsitte juhlimaan meidän kanssa! Love you! :)





Niila´s fourth birthday party went well. As always i ended up rushing everything ready but got to spend time and relax with friends after all. Can you believe it.. I made a cake for fifty people (among everything else, and it was about 18 of us) and waited to get some good leftovers for the next day but the whole cake went! I mean, i´m happy - of course - that it was so good and ended up in others waist than mine, but still.. ;)
This was the first time i tried a ready image on top of the cake. My little boy was super happy when he saw it and it didn´t taste at all, so it worked out as i hoped.

Me and Isla tinkered little marshmallow cars of licorice and chocolate. That was a hit too. :)

26 heinäkuuta, 2013

Pieni mieheni mun ♡♡♡

Tasan neljä vuotta sitten syntyi meidän perheeseen ihana pieni mies. Yhtä hellää ja fiksua ikäistään en ole vielä tavannut. Mä rakastan tätä poikaa niiiiiiiin paljon! Ja tänään me ollaan valmisteltu huomisia juhlia. Yksi on ihan innoissaan. :)

Takaisin leipomishommiin. Tervetuloa uudet lukijani!





Exactly four years ago an adorable little man fulfilled our family. I´ve not yet met one as smart and gentle for his age. I love my boy sooooo much and i am so grateful! Today we have been preparing for tomorrows party. Guess who can´t wait.. :)

Back to baking i go.